Ama daha karpuz kesecektik Graham…

Meğer bizim Graham buralardaymış da haberimiz yokmuş.

15 Temmuz darbe girişimi ardından en çok tartışılan konulardan biri darbe girişiminde ABD’nin parmağı olup olmadığıydı. ABD tarafından bu iddia yapılan her açıklamada yalanlansa da 15 Temmuz sabahı Türkiye’ye gelen bir isim’ABD’nin darbeyle ilişkisini âdeta berraklaştırıyor’düşüncesinin ortaya çıkmasına sebep oldu.İşte Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’un köşesine taşıdığı o iddia;
Artık olay şüyuu vukuundan beter olmaktan çoktan çıktı. FETÖ darbesinde Amerikan parmağı ciddi ciddi sorgulanıyor. CIA Direktörü John Brennan önceki gün Türkiye’deki darbeyi kınadıklarını belirtti ama ülkemizi tehdit etmekten geri durmadı. Darbe girişimi sonrası Türkiye’de gerilimler yaşanacağını söyledi.
Amerikan Merkezî Haberalma Teşkilatı CIA, öyle anlaşılıyor ki darbe fiyaskosunun tesirinden kurtulmaya çalışıyor.
Ama bu arada üç bomba gelişme var. Üçü de ABD’nin darbeyle ilişkisini âdeta berraklaştırıyor.
İlkini Soner Yalçın ima etti:
“Henri Barkey darbe gecesi İstanbul Büyükada Splendid Palace’da konuktu, neden acaba?”Henri Barkey öncelikle CIA’in Türkiye uzmanı olarak tanınan bir isim. Bir dönem CIA’in Türkiye İstasyon Şefliğini yürüten, Fethullah Gülen’in yeşil kart alarak ABD’de kalmasını sağlayan Graham Fuller’in yakın çalışma arkadaşı. Geçmişte ikisi birlikte “Türkiye’de Kürt Sorunu” adlı kitabı yazmışlardı. Akademisyen ve şu anda da Carnegie Endowment For International Peace adlı bir düşünce kuruluşunda görevli.
Aşağıdaki sözler de ona ait:
Türkiye’de intifada olabilir!
PKK Türkiye ve diğer üç bölge ülkesinden (İran, Irak Suriye) toprak alabilir. Büyük küçük bölge ülkeleri Kürt taleplerini dikkate almalı!
Amerika’da kimse FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna inanmıyor.
Erdoğan’ın sonu geldi.
Gülen hareketinin CIA ile hiçbir alakası yok. Olamaz da. Ben ABD Dışişleri’nde çalıştım, biliyorum yok öyle bir şey. Türkiye’de böyle komplo teorileri çıkıyor.
Barkey’in en önemli özelliği Türkiye’de doğmuş ve büyümüş olması. İzmirli bir Yahudi ailenin çocuğu. Ailesi de Türkiye’de. Belki de Türkiye vatandaşlığı hâlâ devam ediyor olabilir.
Fethullah Gülen’in ABD’deki dinlerarası diyalog çalışmalarını yürüten Rumi Forum organizasyonunda profesyonel olarak yer alan Henri Barkey’in, ABD’de FETÖ’cü Prof. Ali Yurtsever ile birlikte hareket ettiği de biliniyor. Bu Forum’un önde gelen iki isminin dün Beyaz Saray’da ağırlandığını da antrparantez belirtelim.
Evet, Soner Yalçın geçen çarşamba günü, Henri Barkey’in Türkiye’ye gelip İstanbul’da Splendid Palace otelinde kaldığını yazdı. Muhtemelen bu bilgiyi de Türkiye kökenli İsrailli gazeteci Rafael Sadi’den almıştı.
Henri Barkey’in geldiği doğru. İlginç olan da pasaportundaki adıyla Henri Jack Barkey, darbe günü, yani 15 Temmuz saat 10.24’te Atatürk Havalimanı polis kontrol noktasından geçti. Splendid Palace Oteli’nde kalıp kalmadığı meçhul çünkü otel görevlileriyle konuştuğumda bana “Bu isimde otelimizde kimse kalmadı” diye cevap verdiler. Şimdi muhtemelen “Türkiye’ye ailesini ziyarete gelmiştir” diyenler çıkabilir ama yukarıda özelliklerini sıraladığımız bir CIA uzmanının tesadüf bu ya darbenin yapılacağı gün İstanbul’a geliyor olması hiç de hayra alamet değil.
Ve Henri Barkey darbe girişiminin artık iyice akamete uğradığı 18 Temmuz Pazartesi gününü 19 Temmuz’a bağlayan gecenin sabahında saat 04.05’de Atatürk Havalimanından çıkış yapıyor.
ASIL GELEN GRAHAM FULLER’Dİ
Oysa bir başka iddia Henri Barkey’in gelişinin faş edilmesiyle asıl gerçeğin saklandığı yönünde. Kaynaklarım ısrarla ve ısrarla bana “Asıl gelen CIA’in eski Millî Haberalma Konseyi Yardımcı Başkanı, eski CIA Türkiye İstasyon şefi ve Fethullah Gülen’in hamisi Graham Fuller’di” diyorlar. Şu anda adını vermek istemediğim kaynaklarım ki ne tuhaftır onlar da İsrail’den, Henri Barkey ile hedef şaşırtıldığını ve Graham Fuller’in bizzat darbeyi yönetmek üzere darbe günü Türkiye’ye geldiğini ifade ediyorlar.Ancak araştırdım, Graham E. Fuller’in Atatürk Havalimanı’ndan giriş ve çıkışına dair bir kayıt yok. Ama aynı kaynaklarım “Hiç kimse CIA’den emekli olmaz. Mutlaka farklı bir kimlikle giriş çıkış yapmıştır, dikkatle bakılmalı” diyorlar. Graham Fuller, bilindiği gibi CIA’in neo-con kanadından ve Erdoğan’ı devirmeye azmetmiş ekipten. Bana bu bilgiyi verenler ise gülerek şunu ekliyorlar:”Başarılı olamadığı için CIA bu beyefendiyi artık gerçekten emekli edecek…”
FULLER YUNANİSTAN’A KAÇAN HELİKOPTERDE MİYDİ?
Asıl bomba iddia ise Graham Fuller’in gidişiyle ilgili.”Graham Fuller Yunanistan’da Dedeağaç’a indirilen helikopterin içindeydi. Çünkü FETÖ’cü subaylara bu görev verilmişti. Helikopter Dedeağaç’a indiğinde Amerikalı görevliler oradaydı ve Graham Fuller’i alıp götürdüler.”Bu yüzden de Yunanistan 8 FETÖ’cüyü iade etmeyecek çünkü ABD onların ötmesini istemiyor. Ezkaza”Yanımızda Graham Fuller de vardı” derlerse ne olacak?Graham Fuller’in darbe günü ve gecesi Türkiye’ye gelip darbe girişimini yönettiği, dediğimiz gibi bir iddia. İhtimalleri sıraladık. Ama Henri Barkey’in gelişi bile başlı başına “Darbedeki ABD parmağı” konusundaki şüpheleri artırıyor…
Zengin kalkışı yapmışsın Graham. Nereye gittin?Daha karpuz kesecektik. Umarız artık gerçekten emekli olursun. Malum, Türkiye ile uğraşanlarda yıpranma payı, özellikle son 15 senede, daha fazla olduğu için belki emeklilik maaşı yanında bonus bile verirler.
Belki sana Miami’de bir rezidans verirler, ya da kafana bir kurşun mu desek?