Siyasete ters binmenden anlamalıydık…

Milliyet’e açıklamalarda bulunan CHP Lideri, Erdoğan’ın burada konuşma yapmasının doğru olmadığını belirterek ‘İnsanlar gelmişler oruçlarını açıyorlar, Tanrı’ya dua ediyorlar, siz kalkıyorsunuz orada politika yapıyorsunuz, doğru değil. Onlar dine ve inanca asla saygı göstermiyorlar, inançları da dini de kendi özel çıkarları için kullanıyorlar. Kendi özel çıkarları için feda edemeyecekleri hiçbir şey yok Türkiye dahil.’ dedi.
BAŞKOMUTAN
Başkomutan ya da Başkumandan, savaşta bir devletin bütün Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine komuta eden en büyük komutandır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde Cumhurbaşkanı’nın, TBMM adına temsil ettiği kurumdur.Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevî varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur. Genelkurmay Başkanı; Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Bakanlar Kurulu, milli güvenliğin sağlanmasından ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı sorumludur. Genelkurmay Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulu’nun teklifi üzerine, Cumhurbaşkanınca atanır, görev ve yetkileri kanunla düzenlenir. Genelkurmay Başkanı, bu görev ve yetkilerinden dolayı Başbakan’a karşı sorumludur. Millî Savunma Bakanlığı’nın, Genelkurmay Başkanlığı veKuvvet Komutanlıkları ile olan görev ilişkileri ve yetki alanı kanunla düzenlenir.

Kılıçdaroğlu, Haber Türk televizyonunda canlı yayınlanan ‘Akılda Kalan’ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. (…) Ailenin soy kütüğü ile ilgili iki bilim insanının araştırma yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, ailelerinin Nasreddin Hoca’ya akrabalığının olduğunun da rivayet edildiğini ancak doğru olup olmadığını bilmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca, araştırma yapan bilim insanlarının da yakında bu konuyla ilgili bir kitap yayımlayacaklarını belirtti.