Ortada kalan İngiltere şaşkın ve yalnız…

Her kapıya uyan kurnazlık anahtarı ile son iki asra damgasını vuran ve son yüz yılda ortaya çıkan 60-70 devlette imzası olan İngiltere için işler artık yolunda gitmiyor. Tarihi bir medeniyet geçmişi olmayan, son asrın kan, gözyaşı ve sömürü imparatorluğu için galiba sonun başlangıcı olan günler yaşanıyor.
İNGİLİZ NE YAPACAĞINI HALKA SORACAK DEĞİL
AB üyesi olmasına rağmen Schengen ve Euro bölgesinde yer almayan İngiltere, 23 Haziran’da AB’de kalıp kalmama konusunda göstermelik bir oylama yapacak. Halkın görüşü aksi yönde bile olsa yüzde 51 gibi bir oranla AB’de kalma yönünde bir resmi sonuç beklenirken, Almanya ve Fransa’nın ardından İngiltere’nin Çin ve ABD ile olan ilişkileri de bozuldu.
‘AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN’
Suriye ve Irak’ta işler iyice çığırından çıkarken, Amerika bölgenin yeni dizaynında İngiltere’nin rol almasına izin vermek istemiyor. ABD Başkanı Obama İngiltere’ye “Aklınızı başınıza devşirin, oturun oturduğunuz yerde” diyerek masa dışına iterken, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da önceki gün AB’ye yönelik hayli ağır bir uyarı geldi. ABD halkına çağrı yapan Bakanlığın “AB ülkelerine seyahat etmeyin” uyarısı, ABD ve AB ilişkilerinde hayli ateşli bir mevsimin başladığı yorumlarına neden oldu.
‘ORTADOĞU’DAKİ SUN’Î DEVLETLER BİZİM ESERİMİZ’
Panama Belgeleri ile Finansal 11 Eylül’ü başlatan, İngiltere’yi hedef tahtasına oturtan ABD, Siyonist Başkan Yardımcısı Joe Biden üzerinden geçtiğimiz ay da “Ortadoğu’daki sun’î devletler bizim eserimiz” diyerek hem düne, hem de yeni döneme dair işaretler vermiş Yeni Söz de bunu tafsilatlı şekilde manşet yapmıştı.
HOLYWOOD İNGİLTERE’Yİ YERLE BİR ETTİ
‘Londra düştü’ filminde İngiltere Başbakanını öldüren Hollywood, cenaze töreninde ise Londra’yı yerle bir ediyor. Afişlerinde “1 Ekim’de istila başlayacak” denilen filmle İngiltere’nin karizması çiziliyor. Son James Bond filmlerinde “Çöken gökyüzü” isminin tercih edilmesi ve filmde İngiliz emperyalizminin her yere ulaşan uzun kolu İngiliz dış istihbarat servisi MI6’nın ünlü binasının yerle bir edilmesi dikkatlerden kaçmayan ‘ağır’ ve ‘sarsıcı’ mesajlar olarak yorumlanıyor.
MODERN LAWRENCE’İ TUTMADI
“Müslüman” olduğu ve Kur’an öğrenmeye başladığı yalanları servis edilen Kraliyet ailesinin modern Lawrence’ı Prens Charles, bir yandan Kudüs’le ilgili İsrail aleyhine mesaj veriyor, bir yandan da Suudi Arabistan’a gidip kılıç kalkan oynuyor. Kılıcı kınına sığdıramaz hâle gelen İngiltere, Türkiye-AB arasında anlaşma imzalandığı günlerde “Türkiye bu hızla 3 bin yılında AB’ye girer” açıklaması yaparken önceki gün de Türkiye’nin EFES tatbikatı için övgüler düzmek çelişkisini yaşamak zorunda kaldı.
İNGİLİZ ANAHTARI ARTIK AÇMIYOR
20 Ekim 2015 tarihinde İngiltere’yi ziyaret eden Çin Devlet Başkanı’nın Kraliçe’nin isteklerine ‘hayır’ demesinin ardından 7 ay sonra aklı başına gelen Kraliçe, birkaç ay önce kadeh tokuşturduğu Çin’i “kabalıkla” suçlamıştı. İngiltere’nin restine karşı AB’nin “güle güle” demesi karşısında çaresiz kalan İngiltere’ye Obama’dan aynı sertlikte cevap gelmesi, İngiltere’nin ortada kala kalmasına yol açtı. Türkiye’nin kucağına düşen İngilizler çaresiz.