Batıdan Türkiye’ye kolektif terör…

Türkiye’nin dirilişinden rahatsız olan batı dünyası, faili gizleyerek ortak hareket ediyor. Ankara’nın dış politika atağı, terörü araç olarak kullanan ülkeleri Atatürk Havalimanı’na yönelik alçakça saldırıda yine bir araya getirdi. Bu saldırıyla İngiltere “Benim çizdiğim haritayla nasıl oynarsın”, Almanya “Beni nasıl olur da İncirliğe sokmazsın”, ABD “Benden izinsiz Rusya ile nasıl anlaşırsın”, İsrail “Bana nasıl diz çöktürürsün”, İran “Bana rağmen bölgede nasıl hareket edersin” mesajı vermeye çalıştı.
KURULAN TEZGÂHA DİKKAT
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde gerçekleştirilen alçakça saldırıyı, Prof. Dr. Nurullah Aydın Yeni Söz’e yorumladı. Türkiye’nin Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya ortasında jeopolitik ve jeostratejik kilit ülke olduğunun altını çizen Prof. Dr. Nurullah Aydın, Türkiye’nin dirilişinden rahatsız oluyorlar. Biz nasıl Azerbaycan’la “bir millet iki devletiz” diyorsak, “bir millet 3 devlet” prensibiyle hareket eden İngiltere, ABD ve İsrail burada bir tezgâh kurmaya çalışıyor. Buna dikkat etmek gerek” uyarısında bulundu.
GÜN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI
Türkiye ajan kaynadığını, bütün istihbarat örgütlerinin en önemli Ortadoğu elemanlarını Türkiye’ye gönderdiğini belirten Prof. Aydın, “Türkiye iç siyasi çekişmeler nedeniyle yabancı istihbarat örgütlerinin terör örgütlerini destekleme ve yönlendirme faaliyetlerini engelleyecek caydırıcı bir güvenlik sistemi ortaya koyamıyor. Türkiye üzerinde oynanan iç dış ihanet şebekesine karşı birlik ve bütünlük içinde olmalıyız. Milli bir duruş sergilememiz gerekiyor” dedi.
TÜRKİYE’Yİ İÇTEN RAHATSIZ ETME BOMBASI
Türkiye’nin Suriye, Irak, Yemen, Sudan ve Libya gibi ülkelerle tarihsel bağına dikkat çeken Prof. Aydın,  “Türkiye’nin etkinlik alanı, o bölgeleri ele geçiren sömüren batılı güçlerin rahatsız olduğu en önemli konu. Çünkü Fas’tan başlayan Kuzey Afrika ve Ortadoğu 500 yıldır yönettiğimiz ülkeler bölgesi. Bu gerçeği değiştiremeyen batı Türkiye’yi içten rahatsız ediyor. Bu saldırı da içten rahatsız etme bombasıdır” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin dirilişine Anglo Sakson saldırısı
Türkiye’nin dirilişinin “bir millet 3 devlet” prensibiyle hareket eden İngiltere, ABD ve İsrail başta olmak üzere batıyı rahatsız ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Nurullah Aydın, “Bu saldırı İngiliz M16 ve entegre olduğu CIA, MOSSAD işidir. İngiltere, ABD ve İsrail burada bir tezgah kurmaya çalışıyor. Buna dikkat etmek gerek” uyarısında bulundu.
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde gerçekleştirilen alçakça saldırıyı, eski Cumhuriyet Savcısı ve Stratejist Prof. Dr. Nurullah Aydın Yeni Söz için yorumladı.
Türkiye’nin Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya’nın ortasında jeopolitik ve jeostratejik olarak kilit ülke olduğunun altını çizen Prof. Dr. Nurullah Aydın,  “Türkiye aynı zamanda enerji havzalarının geçiş bölgesi, nüfus itibariyle genç ve dinamik, son 500 yılın Ortadoğu, Balkan ve Kafkaslar lideri.  Böylesi bir Türkiye, son 20 yılda sanayi, yatırım, yenilenme, modernleşmedeki gelişime hamlelerine paralel olarak, gerek ABD — İngiltere ikilisini gerekse Rusya- Çin ikilisini ürkütecek duruma geldi. Dış güçler de Türkiye’de kaotik çatışmacı bir toplum yapısı oluşturmaya çalıştı. Bunun için de tüm terör örgütlerini desteklediler. Ancak 30 yıldan fazla zamandır uğraşmalarına rağmen, toplumun milli ve manevi değerleri nedeniyle toplumsal çatışmayı çıkaramadılar” dedi.
İÇ ÇEKİŞME TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNİ ZAYIFLATIYOR
Toplumsal çatışmayı başaramayan batının şimdi İslami gruplar arası çatışma diyalektiği için yeni projeler uyguladığını belirten Prof. Dr. Aydın,  “Türkiye ajan cenneti oldu. Bütün istihbarat örgütleri en önemli Ortadoğu elemanlarını Türkiye’ye gönderdiler. Ancak Türkiye iç siyasi çekişmeler nedeniyle yabancı istihbarat örgütlerinin terör örgütlerini destekleme ve yönlendirme faaliyetlerini engelleyecek caydırıcı bir güvenlik sistemi ortaya koyamıyor” şeklinde konuştu.
ABD, İNGİLTERE VE İSRAİL NE ZAMAN UYARSA PATLAMA OLUYOR
İstanbul’daki hain saldırının Ankara ve İstanbul’daki diğer saldırıların tekrarı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nurullah Aydın, “Son on yıldaki büyük patlamaları göz ününe aldığımızda bu saldırının Türkiye’nin dış açılımını örseleme, örtme ve gündemi değiştirme amaçlı olduğunu görüyoruz. Son on patlamadan önce ABD, İngiltere ve İsrail yetkilileri Türkiye’de terör riski nedeniyle kendi vatandaşlarına ve personellerine karşı uyarı açıklaması yapıyor. İki üç gün sonra bir bakıyorsun Türkiye’de patlama oluyor. İşte patlamanın açıklama bu” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’Yİ İÇTEN RAHATSIZ ETME BOMBASI
Türkiye’nin Suriye, Irak, Yemen, Sudan ve Libya gibi ülkelerle tarihsel bağına dikkat çeken Prof. Aydın,  “Türkiye’nin etkinlik alanı, o bölgeleri ele geçiren sömüren batılı güçlerin rahatsız olduğu en önemli konu. Çünkü Fas’tan başlayan Kuzey Afrika ve Ortadoğu 500 yıldır yönettiğimiz alan. Bu gerçeği değiştiremeyen batı Türkiye’yi içten rahatsız ediyor. Bu saldırı da içten rahatsız etme bombasıdır” dedi.
BAŞ BELASI İNGİLTERE
Türkiye’nin baş belasının İngiltere olduğunu vurgulayan Prof. Aydın, “Türkiye’de İngiltere istihbaratı M16 hiç konuşulmaz. Türkiye’deki büyük patlamalar, suikastlar hep İngilizler tarafından yapılır ama İngilizler konuşulmaz. Fransız istihbaratı da Türkiye’de konuşulmaz. Ermenileri örgütleyip ASALA’yı kurdurtan da PKK’yı kuran da Fransa’dır. Ama bunlar hiç konuşulmaz ” iddiasında bulundu.
ENTEGRE İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ
Her taşın altında Yahudi arandığını iddia eden Prof. Aydın, “MOSSAD dediğin 2. Dünya Savaşı’ndan sona kurulmuş. Biz Azerbaycan ile Türkiye için nasıl “bir millet iki devlet” diyorsak, bunlar da “bir millet 3 devlet” diyor. Kim bunlar? İngiltere, ABD ve İsrail. Dünya İngiltere’nin AB’de girdiği çıkmazı konuşurken bir anda gündem İstanbul’daki patlama oluyor. Türkiye’yi 1923’ten beri perde arkasından şekillendirmeye çalışan İngiltere’dir. Ama İngiliz istihbaratı M16 konuşulmaz. İsrailliler biri bin göstererek dünyayı Yahudiler yönetiyor algısı oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
HAVAALANLARI ÖZEL GÜVENLİĞE BIRAKILMAMALI
İstanbul’daki patlamada güvenlik yönetimindeki yanlışlığın payı olduğunu savunan Prof. Aydın, “Havaalanları özel güvenlik şirketlerine verildi. Özel güvenlik terör konusunda yeteri kadar eğitimli değil. Bu nokta üzerinde de duran yok. İstanbul dış hatları nasıl özel güvenliğe bırakılabilir?” şeklinde tepki gösterdi.
TÜRKİYE BATIYI ÜRKÜTÜYOR
İngiltere’nin ayrılmasıyla AB’nin kaynadığı tespiti yapan Aydın, “İngiltere’nin AB’den ayrılması ne getirir? Türkiye’nin Rusya, İsrail, Mısır eksenli yeni açılım politikası İngiltere’yi ürkütür. Ortadoğu coğrafyası demek İngiltere demek. İsrail’i de İngiltere’den ayrı düşünmemek gerekiyor. İsrail’i 1948’de kurduran İngiltere’dir. İstanbul’daki patlamayı İngiliz istihbaratı taşeron örgütler aracılığıyla yapmıştır. 1910’lardan itibaren Ortadoğu’yu Kuzey Afrika’yı elimizden alan İngiltere ve Fransa’dır. Türkiye’nin şimdi dirilişi karşısında İngiltere harekete geçiyor. İngiltere Türkiye’nin Mısır, Rusya ve Çin üçlü yapısıyla ilgili girişimlerini fark eder etmez AB’de Türkiye odaklı propaganda yapmaya başladı. Sen Almanya ve Fransa’yı konuş neden Türkiye’yi konuşuyorsun? İngiltere, ABD ve İsrail burada bir tezgah kurmaya çalışıyor. Buna dikkat etmek gerek” şeklinde konuştu.
BİRLİK BÜTÜNLÜK ZAMANI
Teröre karşı birlik ve bütünlük içinde olmamız gerektiğinin altını çizen Aydın, “Bunun siyasi, etnik, dini konusu yok. Bu ülke hepimizin, bu vatan hepimizin. Türkiye üzerinde oynanan iç dış ihanet şebekesine karşı birlik içinde olmalıyız. Hangi grup içinde olursan ol, bu ülkede birlikte varolacağız. Milli bir duruş sergilememiz gerek” ifadelerini kullandı.
Yazarımız Ömer Kayani’nin analizi
Saldırının kodları:
Öncesi:
Türkiye Alman milletvekillerinin İncirlik üssüne yapacağı ziyarete izin vermedi.İngiltere’nin AB’den çıkması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’da “AB için referandum yaparız” dedi.ABD Türkiye’de terör alarmı verdi.PKK’nın ve bazı beyaz Türklerin en büyük gelir kaynağı olan Güneydoğu bölgesindeki uyuşturucu tarlaları imha edildi.İsrail ile ilişkiler normale döndürüldü.Mısır ile ilişkilerin normale dönmesi için adım atıldı.Rusya ile ilişkilerin normale dönmesi için adım atıldı.Aralarında Alman federal milletvekilleri, hukukçular, insan hakları savunucuları, gazeteciler ve akademisyenlerin de içinde bulunduğu çok sayıda temsilci Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında‚ “savaş suçu işlemek” ve “insan haklarını ihlal ettiği” iddiasıyla merkezi Karlsruhe’deki Federal Savcılığa 200 sayfadan oluşan suç duyurusu dilekçesini ulaştırdı.
Sonrası:
NBC akşamhaberlerinde CIA Direktörü CIA Direktörü John Brennan, ’30 DAEŞ militanının Türkiye’ye yollandığını’ söyledi. Brennan,DAEŞ’in militan sayısının El Kaide’nin en güçlü olduğu dönemden bile fazla olduğunu söyledi. CIA Direktörü John Brennan geçen hafta ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’ni DAEŞ hakkında bilgilendirmişti. Brennan, örgütün Libya’yı operasyon merkezi olarak kullanmasından endişe duyduklarını söyledi. Brennan’ın komiteye sunduğu raporda DAEŞin Libya’da artan faaliyetlerinin Avrupa’da terör saldırılarını artırabilecek bir unsur olduğu vurgulanmıştı.
İncirlik’e milletvekillerini indiremeyen Almanya’nın Deutsche Welle Türkçe kanalı bir Türk’e şu sözleri söyletiyordu; “Metin Gürcan, Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırının ‘hayatı kilitlemeye yönelik, karmaşık’ bir saldırı olduğuna dikkat çekerken, “Ankara’daki otoritelerin Türkiye için öncelikli tehdidin PKK mı yoksa DAEŞ mi olduğu konusunda mutlaka ivedilikle karar vermesi gerekiyor. Ankara DAEŞ politikasını gözden geçirmek zorunda” uyarısını yapıyor.”
Erdoğan ve Putin telefonda görüştü.