Eğit – Donat Rus’a bildirip öldürt…

ABD’den iblisî bir yöntem daha; Eğit-donat Rus’a bildirip öldürt
ABD’DEN YENİ SAVAŞ DALAVERELERİ
El Monitor’ün haberinde, ‘ABD Senatosu’na bağlı Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain plana sıcak bakarken, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi de, Suriyeli gruplara verilecek bu parayı 2017 savunma bütçesine almayı düşünüyor. Pentagon yetkililerinin ise Kongre üyelerini plana ikna etmeye çalıştığı belirtildi’ denildi. Sözü edilen habere göre, Savunma Bakanı Carter’ın da, ABD’nin Suriye’ye göndereceği 250 ek askerin, eğitilecek ‘muhaliflerin’ seçilmesinde etkin rol oynayabileceğini söylediği aktarıldı.
RUSYA VE AMERİKA’DAN SAVAŞI UZATMA TAKTİKLERİ
Bölgesel dizayn ve dayatmalar için Suriye’de yaşanan alçak savaşın devamından yana olan Rus ve Amerikan müttefiklerinin süreci uzatacak planlar konusunda anlaştıkları kaydediliyor. ABD ve Rusya’nın, muhaliflerin üstün olduğu yerlerde sürekli ateşkes baskısı yaparken, zayıf olduğu bölgelerde ise savaş gücü ve sivil demeksizin katliamlarını sürdürdükleri görülüyor. En büyük katliamı yapan Rusya’nın, muhaliflerle rejim güçleri arasında ateşkes yapma gayretleri ise ‘göz yaşartıcı’ bir çaba olarak nitelendiriliyor.
ADIM ADIM PROJE: EĞİT – DONAT – BİLDİR – KATLETTİR
Savaşın ilk yıllarında Türkiye’nin ‘eğit-donat’ fikrine sürekli karşı çıkan ABD’nin aynı fikre şimdilerde büyük bir aşkla sarılması ilk yaptığı ihaneti hatırlattı. İlk önce eğitilip donatılan askerlerin yerlerini DAEŞ, PKK/PYD ve Rusya’ya bildirerek katliam yaptıran CIA’ın aynı yollarla muhaliflerin seçkinlerini ortadan kaldırtmaya çalıştığı kaydediliyor. Muhaliflerin savaşma kabiliyeti yüksek savaşçılarının bertaraf edilebilmesi için, ABD tarafından yeni planlar yapıldığı itiraf edildi.
KİRLİ PLAN ŞÖYLE İŞLİYOR!
Amerika önce savaşma kabiliyeti olanları seçerek, eğit-donat projesi içine alıyor. ‘Eğitir gibi yapıp’ donattıktan sonra da, Suriye’ye giriş güzergâhı hatta yerleri tam olarak terör örgütleri DAEŞ, Rusya, PYD/PKK ve rejim güçlerine bildirilerek öldürülmeleri sağlanıyor. Bu sayede hem savaşma gücü olan muhaliflerden kolayca kurtuluyor, hem de direnişe yardım ediyormuş gibi yapılarak gözler boyanıyor. ABD’nin bu sinsi programı sayesinde direnişçilerin moralleri çökertilmekle kalmıyor, aynı zamanda imhaları da sağlanıyor. Muhaliflere zaman kaybettirilirken, kendileri de zaman kazanıyor. Suriye savaşının uzayan her günü ABD, Rusya, DAEŞ, rejim, İran ve PKK/PYD’ye yararken, Suriye yok edilerek, bir halkın göç ettiği ülkelere yerleşip, geri dönmelerinin önüne geçilmeye çalışılıyor.