I. Gezi; Taksim-Fenerbahçe-Beşiktaş, II. Gezi; Cerattepe-Trabzonspor demiştik. Hatırladınız mı?

Hatırlamadınız ise önce analizimizi hatırlatalım;
Herşeyleriyle gelmeye başladılar demiştik. Önce konuyla alakalı eski analizlerimizi hatırlatalım:

  

Hatırlanacağı üzere Gezi kalkışması sırasında en çok şike davası üzerinden Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Çarşı taraftarı olayları ateşlemesi için kullanılmıştı: şimdi ise Trabzon taraftarı kullanılıyor ve HDP olaya benzin dökmeye çalışıyor. Önce Cerattepe Artvin’den geldiler şimdi Trabzon üzerinden devam ediyorlar.Dikkatinizi çekmiştir verilen mesaj.  Güneyde Suriye’ye yoğunlaşırsanız sizi Kuzeyde Karadenizden vururuz.

HDP’nin Trabzon ilgisi yeni değil.  Şubat 2015’den bir hatırlatma. Taşeron parti Karadeniz bölgesine al atmaya çalışmıştı.

Trabzon’da teşkilatlanmaya gitmesi ile tepkileri üzerine çeken HDP’nin bir flaş hamle daha yapma girişiminde bulunduğu kaydediliyor.  Buna göre HDP’nin hedefinde Trabzon’da kabul görmüş isimler var. Bu isimlere milletvekilliği teklifi yapmaya hazırlanan HDP’nin ilk yokladığı kişi ise Trabzonspor eski Başkanı Özkan Sümer olduğu ileri sürüldü. Özkan Sümer’e bu noktada teklif götürmeye hazırlanan HDP’nin ilk etapta nabız yokladığı ancak sonrasında Trabzonspor eski Başkanının net karşı duruşu ile geri adım attığı ve farklı isimlere yöneldi.  Trabzonspor eski Başkanı ve eski Teknik Direktörü Özkan Sümer’in bu tavrı karşısında Trabzon’da farklı arayışlara giren HDP’nin bu noktada özellikle Trabzon’da kabul görmüş isimlere de milletvekilliği teklifi yapmaya hazırladığı kaydedildi. Sümer, bu konuda kendisine resmi bir teklif yapılmadığı ancak bu noktada imalı bir ifadeler geldiğini kaydetti. Ancak Sümer, siyaseti düşünmediğini ve yapmayacağını da ifade etti.Hatırlanacağı üzere HDP, Trabzon’da teşkilatlanmaya gittiğini ve il binası açacağını açıklamasının ardından ilde sert protestolara neden olmuştu.

http://www.61saat.com

Karıştırma çalışmalarına devam edecekler. Bizde izlemeye….
Şimdi düne dönelim. Fenerbahçe Trabzonspor maçının 89. dakikası;
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Avni Aker Stadyumu’nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmesi, yabancı basında da gündem oldu. Sarı-lacivertli takım 4-0 öndeyken karşılaşmanın 89. dakikasında Trabzonlu bir taraftarın, karşılaşmanın çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a saldırması ve maçın tatil edilmesi yabancı basında geniş yankı buldu.

Ve işte asıl haber;

Bu kapsamda düşünüldüğü zaman Trabzonspor’un alacağı cezanın boyutu henüz kestirilemiyor. Ancak Trabzonspor’un 2014’te ki gibi bir saha kapatma cezası alma durumunda bunun 6 maç değil 10 maça ulaşabileceği aktarılıyor.
Futbolun fanatikçe doruklarda yaşandığı bir şehri ayağa kaldırmanın en kolay yolu. Yakın zamanda Trabzon’un biraz ilerisinde ki komşu sayılabilecek şehir Artvin’de Cerattepe meselesi kaşınmıştı. Sahi ‘PKK’ ve ‘DHKP-C’ uzun zamandır hangi bölgemizde yapılanmaya çalışıyordu.