Baharda planladıkları iç savaş tohumlarını atmaya devam ediyorlar…

PKK Türkiye sınırları içinde sıkışıp YPG Suriye topraklarında bombalanınca HDP’nin eş başkanları seksen günde devri Batı yapıyorlar. Demirtaş şimdi de Yunanistan’da ortaya çıkıverdi. Hem de en yüksek seviyede kabul gördü ve başbakanlık ofisinde ağırlandı. Kaybedenler kulübünün üyeleri birbirlerini ağırlar misali güzel bir görüşme olduğunu sanmıyoruz ama not ettik.

İlginç bir şekilde HDP eş başkanı Yüksekdağ ise İzmir’de özyönetim, barikatlar ve hendekler istiyor. İstediği yer ilginç. İzmir… Hani Yunanlıları denize döktüğümüz şehir. Eşbaşkanı ile eşgüdüm içinde Batılılara; Doğuyu bize verin batıyı koparmanıza yardımcı olalım mı diyorlar?

İşte Yunanistan bağlantılı bir haber daha. NATO’nun gerçek sınırının Türkiye’nin doğu sınırları değilde Ege’de başladığını öğrenmiş olduğumuz bu olayda yine Yunanistan’ın adı geçiyor. Ege denizinde mültecilere karşı devriye görevi yapacak NATO gemilerinin bulunacakları sahalara Yunan filozofları Platon ve Aristo isimleri verilmiş ve Türkiye’nin tepkisi üzerine isimler değiştirilmiş.

NATO’nun baharda Ege denizinde planlanmış bir tatbikatı var mı bilmiyoruz. Varsa ve adını Neo-Bizans koydularsa şaşırmayacağız…
Bu arada Cumhuriyet gazetesinin iç savaş aracı olarak yapacağı yayınları önceki analizlerimizde duyurmuştuk.

Cumhuriyet gazetesi bu yazı dizisine başladı. Bir gece öncesinde işaret fişeği Gazi mahallesinde yakılarak ertesi gün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacak haber için bir nevi doğrulama yapıldı. Çok organize çalışmalar, hakkını vermek lazım.

Gece olan olayların sabahında çıkan Cumhuriyet gazetesi… Ötekileştirilmişler konusunu işliyor.

Şimdi merakla Cumhuriyet’in daha önce işaret fişeğini çaktığı yazı dizisinde bahsettiği diğer mahallelerde çıkacak olayları bekliyoruz ve sizin için takip edeceğiz. Biz kaçırırsak lütfen siz not alın ve şu bölgelerde olacak bütün olaylar bu gözle bakın. Cihangir, Gazi, Tarlabaşı, Okmeydanı, Gülsuyu, 1 Mayıs, Derbent, Küçükarmutlu…