Bu haberler Batı banknotlarını irkiltiyor…

Bugün açılışını yaptıkları Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi hakkında detaylar aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım;(…) Şimdi Karabük’te Sayın Mehmet Ali Şahin’in de katkılarıyla ray üretiliyor, hatta dışarı satılıyor. Geçen gün İran’a 80 milyonavroluk takas esasına görebir sözleşme imzalattık.İran’dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon avro tutarında ray verecektir.Bu Karabük’ün bir yıllık işinin garantiye alınması demektir. Hem Karabük hem de ülkemiz için anlamlı ve önem arz ediyor.”ÖNCEDEN YALVAR YAKAR ALIRDIK’Yıldırım, ‘Rayları ya İtalya’dan, ya Finlandiya’dan ya da Çekoslovakya’dan yalvar yakar alırdık. Şimdi kimseye minnet etmiyoruz’ diye konuştu.
Yanlış anlaşılmasın Batıyı esas irkilten İran ile yapılan ticaret değil. Batının karşılığı olmayan kağıt parçası para sistemlerini çöpe atan takas sistemleri. Benzer sistemler tüm dünyada yayıldıkça Batının sömürü gücü azalıyor. Azaldıkça fakirleşiyorlar. Onun için işi gücü bırakıp kağıt paralarına yeni dizaynlar veriyorlar.
İşte ABD’nin muhtemel yeni banknot dizaynı;

ABD hükümeti, 5,10 ve 20 dolarlık banknotlarını, kadın hakları ve demokrasi temasıyla yeniden tasarlama kararı aldığını açıkladı.ABD hükümeti, 5,10 ve 20 dolarlık banknotlarını, kadın hakları ve demokrasi temasıyla yeniden tasarlama kararı aldığını açıkladı. ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yeni 20 dolarlık banknotların ön yüzüne, kölelik karşıtı Afrika kökenli Amerikalı Harriet Tubman’ın portesine yer verileceğini bildirdi. Banknotun arkasında da ABD’nin 7’inci Başkanı Andrew Jackson’ın portresi ve Beyaz Saray resmedileceği, böylece siyahi bir kadının resmini taşıyan ilk ABD banknotu olarak tarihe geçeceği kaydedildi. (21 Nisan 2016)http://www.haberpan.com
Mutlu rüyalar demek en doğrusu herhalde.