Yeni döneme alışın. Dokunan yanıyor…

Son birkaç günün haberleri;

Rus Interfax haber ajansının ”son dakika” olarak geçtiği habere göre, Suriye’nin Lazkiye şehrinde bulunan Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’nden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde subayın ölüm tarihini net olarak belirtmedi. Kaynak, subayın geçtiğimiz hafta boyunca sahada görev yaptığını duyurdu. Subayın görevi Rus savaş uçaklarını DAEŞ hedeflerine yönlendirmek olarak açıklandı.

Turkuaz Shipping denizcilik şirketine ait “Lira” kuru yük gemisi Rusya’nın 2014 yılında Ukrayna’dan ele geçirdiği Kırım Yarımadasına Azak denizi üzerinde inşa etmekte olduğu köprünün direklerine çarptı.Olay 19 Mart’ta yaşandı, fakat olay henüz bugün açıklandı.
ZARAR FATURASI HAZIRLANIYOR
Haberi duyuran Rusya’daki İTAR-TASS ajansı, “Türkiye’deki Turkuaz Shipping şirketine ait “Lira” kuru yük gemisi Karadeniz ile Azak Denizini birbirine bağlayan Kerç boğazı geçişi sırasında belirlenen rotadan saparak Rusya ana kara kesimiyle Kırım Yarımadası arasında inşa edilmekte olan köprünün ayaklarına çarptı. Gece saatlerinde meydana gelen kaza sırasında inşa edilmekte olan köprünün bir çakma direği tamamen tahrip olmuş, diğer iki direğin de büyük zarara gördüğü rapor ediliyor. Köprüyüinşa etmekte görevlendirilen “Krimskiy Most” inşaat gurubu zarar faturasını hazırlıyor” dendi.
‘BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’
İnşa edilmekte olan köprünün ayaklarına çarpan geminin tedbiri önlem olarak Taganrog limanına çekildiği de kaydedildi.Rusya’yı Kırım’a bağlayacak kara ve demiryolu köprü inşaatını kazadan hemen önce teftiş eden Rusya Devlet Başkanı Putin, “Bu köprü bizim için hayati önem taşıyor. Köprü inşaatı aksatılması durumunda sorumlular kelleleriyle hesap verecek” sert uyarısında bulunmuştu.

Lafın tamamı deliye söylenir. Herhalde konu anlaşılmıştır… Bir de Belçika’dan komedi gibi bir açıklama var ki insan şaşıp kalıyor;

Hadi onları bilmiyordunuz. Bunu da mı bilmiyordunuz?

‘Çaycı kız’ olarak Sabancı Center’da işe girdi. Mustafa Duyar ve İsmail Akkol ile tetiği çekti. İşadamı Özdemir Sabancı ve ekibini katletti! Suikastın üzerinden 19 yıl geçti! Ancak Avrupa onu bir türlü iade etmedi! DHKP-C’li terörist Fehriye Erdal NATO’nun merkezi olan Belçika’nın başkenti Brüksel’in lüks restoranında görüntülendi… 21 Kasım 2015
Yada bunu;