Saflar belirginleşiyor…

Ankara’da terör saldırısı sonrası;

Bu konuda herhangi bir kriter olup olmadığını bilmediğini söyleyen Toner, son olarak İstanbul Beyoğlu’nda düzenlenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı da kınadıklarını hatırlatarak, ‘Bayrakların yarıya indirilmemesi saygısızlık şeklinde yorumlanmamalı’ dedi. Toner, Türk yetkililerle de bu konudaki üzüntülerini paylaştıklarını belirterek, Brüksel saldırısı sonrası bayrakların yarıya indirilmesi üzerine, ‘Bu bir yas ve saygı göstergesidir. Hangi durumda bunun uygulandığı yönündeki kriterler hakkında bir şey diyemeyeceğim’ şeklinde konuştu.

Saraybosna’dan Türkiye duyarlılığı…
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın en önemli sembollerinden Vijecnica Kütüphanesi, Türkiye ve Belçika’daki terör saldırıları sonrası Türk ve Belçika bayraklarının renkleriyle ışıklandırıldı. Saraybosna Belediyesi’nin aldığı kararla, son dönemde terör saldırılarına maruz kalan Türkiye ve Belçika’ya destek olmak amacıyla ‘Saraybosna’nın hafızası’ olarak nitelendirilen tarihi kütüphane binası, iki ülke bayraklarının renklerine büründü.

Ve Belçika’da terör saldırısı sonrası;

Ve buraya alamadığımız daha nicesi. Hani kıskanmış filan değil ama bu haberler bize ‘saflar belirginleşiyor’ manşetini attırıyor…