Tükenen HDP/PKK’nın fişi çekilmesin diye…

Panik çok büyük. Dış ve iç Batı alemi barış diyor başka birşey demiyor. Hükümet barış için uğraşırken Oslo görüşmelerini sızdırıp bu görüşmeleri ihanet gibi yansıtan sanki kendileri değilmiş gibi. İçeride ki Batılıların anlayamadığı nokta şu. Dışarıdaki Batı dün desteklediği kendi adamının kaybettiğini görürse bir günde yüz üstü bırakır sonrada gelir cesedinin üstünde ‘düşmanımızı ne güzel öldürdük’ diyerek tepinir ve kazanan ‘yeni dostunun’ yanında objektiflere poz verir. İşte AB’nin son durumu artık buraya doğru evrilmekte.

Hal böyle olunca içerideki Batılılar şaşkınlık içinde ‘Biz henüz kaybetmedik, size daha çok hizmetler sunabiliriz, fişimizi çekmeyin’ diyorlar. Ve bunu kanıtlamak için yeni Kobani ve Gezi eylemleri planlama derdine düştüler. Arkalarında kendi medyalarının desteği ile…

Ama takan var mı?Olmadığı gibi HDP’li vekiller halkın elinden zor kurtuluyor.

Üstüne birde yasal kıskaç etraflarında gittikçe daralıyor.

HDP/PKK sıkıştıkça Demirtaş’ın yeni ayaklanma çağrısına Doğan medyası gizli desteklerini gezi temalı haberlerle sunuyorlar. İşte posta gezetesinin ilk sayfa haberi. ‘Geziciler neredesiniz, sizde Batı sokaklarını yakın’ diye bağırıyor.

Ve İsrail’in Sözcü gazetesinin 1.sayfa haberi. Ağaca sarılanlar gözaltına alınmış.

Bir yandan gizli PKK/Gezici koalisyonu kurmaya çalışan Sözcü diğer yandan da milliyetçilik demagojisi yapmaya çalışıyor yine 1. sayfasından. PKK/HDP koalisyonuna verdikleri gizli desteği saklamaya çalışıyorlar.

Diğer kardeşleri Zaman gazetesi ise Alevi kartını piyasaya sürüyor ama bir türlü Alevileri pis oyunlarına dahil edemiyorlar.DHKP-C nin önemli adamının yakalanması paniği arttırmış durumda.

Peki bütün bunları niye yapıyorlar?

Haçlılar birleşirken içimizdeki Batılılar birleşmeye çalışan İslam dünyasını parçalamaya çalışma peşinde.

Uğur Dündar, Başbakan Davutoğlu ile Hulusi Akar’ın Kral Selman’la aynı fotoğraf karesine girmesinden rahatsız oldu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan’daki temasları kapsamında Kral Selman ile bir görüşme gerçekleştirdi.Görüşmede Davutoğlu’nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da yer almıştı. Görüşmede çekilen fotoğraf karesi ise Uğur Dündar’ı rahatsız etti. Sözcü yazarı Dündar, o fotoğraf karesinde bir tek Hulusi Akar’ın memnun olmadığını, yüz ifadelerine dayandırarak iddia etti.Uğur Dündar ayrıca Davutoğlu’nu ‘Osmanlı’yı hançerleyen Araplarla aynı fotoğraf karesine girmekle’ suçladı.
Fazla söze ne hacet…