Meğer ne çok istermiş ikisi de Suriye sınırımızı kapatmayı…

ABD ve Rusya. İkisi de düşman kamplarda. İnanırsanız. Önce Obama mikrofonu eline alıyor.

Onu Rusya takip ediyor. Dertleri IŞID filan değil. Yeter ki Türkiye aşağıya inmesin.

Ve aldıkları cevap. Onlar Suriye’de duvarla uğraşırken Türkiye başka tarafa sessizce iniverdi. Rusya çöreklenmeden önce. Böylece Rusya Irak’a gelirse  Türkiye ile savaşmak zorunda kalacak. Yani bir NATO ülkesinin ordusuna saldırmak zorunda kalacak.

KUZEY IRAK: MEMNUNUZTürkiye’nin Musul çıkarması dünyada geniş yankı buldu.- IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİ: Durumdan memnunuz.-ABD: Operasyondan haberimiz yoktu.- İNGİLTERE: Bilgimiz dahilinde değil.- Suudi Arabistan: 8 bin gönüllü asker de Türk ordusuna katılacak.- KUVEYT: Türkiye DAEŞ’İ süpürecek.- IRAK: Türkiye, Irak’ın egemenliğini ciddi bir şekilde ihlal ediyor

http://www.ahaber.com.tr

Kısaca iki kardeşin suratının ortasına Türkiye’den bir şamar. Obama’nın konuşmasından 1 gün önce ve Rusya’nın Suriye teklifinden 2 gün önce. Ve Türkiye’nin son cevabı.

Birde bize soğuk savaş dönemini bütün çıplaklığıyla hatırlatan ‘Casuslar Köprüsü’ filmi çıktı piyasaya tam da bu günlerde. İlginç zamanlama. Düşen ABD U2 casus uçağını, Berlin duvarının inşa edildiği günleri yeniden hatırlattılar bize. Yarım yüzyıl sonra.

Acaba ABD ve Rusya dünyayı tatlı tatlı aralarında paylaştıkları o mutlu günleri mi yad ediyorlar yeniden o günlere dönüş arzusu ile.

11 Şubat 1945’te, Roosevelt, Churchill ve Stalin,Kırım’da, Yalta Konferansı’nda bir araya gelmişler ve dünyayı bölüşerek soğuk savaşı başlatmışlardı.
Yoksa birileri bu ikilinin özlemlerini ve eskiye dönüş planlarını mı faş ediyor dünya kamuoyuna.
İzleyip kararı siz verin…