Mali otel saldırısı. Fransa’nın Afrika kıtasında emperyal günlerinin sonu geldi…

ÖNCE BUGÜN NE OLDU BAKALIM.

ŞİMDİ 2012 YILINA DÖNELİM.

KARŞI KOYANA DARBE
Fransa’ya vergi ödemeyen liderlerin ya bir darbeye ya da suikasta kurban gittikleri görülüyor. Son 50 yılda 26 Afrika ülkesinde toplam 67 askeri darbe meydana geldi. Bu darbelerin meydana geldiği ülkelerin 16’sı eski Fransız sömürgesi olduğu belirtiliyor.Darbe olan Afrika ülkelerinin yüzde 61’i eski Fransız sömürgesi. Bu ülkelerde meydana gelen askeri darbelerinse Fransa’nın sömürge zamanında atadığı lejyoner askerler tarafından gerçekleştirildikleri kaydediliyor. (…)
2 HAFTA ÖNCE EL KAİDE’DEN TEHDİT.

NASIL İNGİLTERE’NİN I.DÜNYA SAVAŞI SONRASI ORTADOĞU’DA KURDUĞU DÜZEN SONA ERİYORSA, FRANSA’NIN AFRİKA’DA KURDUĞU BU DÜZENDE ARTIK SONA ERİYOR. ONUN İÇİN PARİS SALDIRISI SONRASI FRANSA ARTIK SAVAŞTA OLDUĞUNU VURGULAMIŞTI. AMA KİMİNLE OLDUĞUNU SÖYLEYEMEMİŞTİ. BİZ AÇIKÇA ADINI KOYALIM. ABD VE ÇİN  AFRİKA’DA KENDİ DÜZENLERİNİ KURARKEN FRANSA GİBİ MİNİK DEVLETLERİN BURADA İŞİ OLMAYACAKTIR. BU YÜZDEN HABERİN BAŞINDA BELİRTTİĞİMİZ FRANSA’NIN TEK UÇAK GEMİSİ (Kİ BU KÜÇÜK BİR GEMİDİR) AKDENİZ’E DOĞRU YOLA ÇIKARKEN BU SEFERDE BİR AFRİKA ÜLKESİ MALİ’DE FRANSZILARIN İŞLETTİĞİ BİR OTEL HEDEF OLMAKTADIR.

AB savunma bakanlarıyla Paris saldırılarına verilecek tepkiyi görüştüklerini söyleyen Mogherini, ‘Avrupa bir birlik. Sadece Fransa saldırıya uğramadı, tüm Avrupa saldırıya uğradı. Bu sadece Avrupa medeniyetine değil, bütün medeniyete karşı bir saldırıydı’ şeklinde konuştu.
Mogherini, Avrupa’nın birlik halinde durduğunu, uluslararası toplumdan aynı seviyede birlik ve kararlılık beklediğini ifade ederek, ‘Bugün Fransa, Avrupa’nın geriye kalanından yardım ve destek istiyor’ dedi.Fransa’nın AB’nin Lizbon anlaşmasının toplu savunmayı ilgilendiren maddesi uyarınca diğer AB ülkelerinden destek istediğini belirten Mogherini, ‘Bugün, AB savunma bakanları oy birliğiyle Fransa’ya tam destek vermeye hazır olduklarını belirtti’ diye konuştu.
YANİ BİZ BUNU ŞÖYLE OKUYABİLİRİZ. FRANSA DER Kİ; ‘BENİM GÜCÜM BU İŞİ KOTARMAYA YETMEZ. KARŞIMDA SÜPER GÜÇLER VAR . BENİM BİTMEM AVRUPA BİRLİĞİNİN BİTMESİ DEMEK OLUR. YARDIMA KOŞUN VE BANA DESTEK OLUN.’
AVRUPA BİRLİĞİN FRANSA HARİCİNDEKİ TEK GERÇEK ASKERİ GÜCÜ İNGİLTERE İSE (HER NE KADAR AYRI PLANLARI DA OLSA) HEMEN YANIT VERİR VE FRANSA’NIN SURİYE OPERASYONUNA DESTEK AMACIYLA BİR SAVAŞ GEMİSİNİ AKDENİZ’E GÖNDERİR.

BU GEMİLER AKDENİZ YOLUNDA İKEN BUGÜN;
FRANSIZLARIN MALİ’NİN BAŞKENTİ BAMAKO’DA İŞLETTİĞİ  RADISSON OTEL BASKINA UĞRADI.

VE BUGÜN BİR BAŞKA HABER.

(…)İngiliz Daily Express gazetesinin, Ortadoğu ve Rusya kaynaklı raporlara dayandırdığı habere göre, Çin askeri güçleri Suriye yolunda. Rusya, 30 Eylül’den bu yana bombaladığı ve IŞİD hedeflerini vurmaktan ziyade sivil kıyıma yol açan bombardımana tepkiler gelirken, Çin’in de denkleme dahil olma ihtimali, kaosu daha da derinleştirebilir.(…) Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suriye kriziyle ilgili New York’taki BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmada, “Dünya eli kolu bağlı duramaz. Ancak keyfi olarak da müdahale edilmemeli” demişti. (…)

BM konferanslarındaki askeri kaynaklara dayandırılan raporlarda, Çin savaş gemilerinin Süveyş Kanalı rotasıyla Suriye yönünde harekete geçtiği belirtiliyor. Yine, Çin’in J-15 jetlerinin IŞİD’e saldırmak için uçak gemilerinden kaldırılabileceği de iddialar arasında. Rus medyası, Rusya Federasyonu Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Igor Morozov’un, Çin uçak gemisi “Lianoning” ile bir güdümlü roket kruvazörünün doğru yola çıktığını, Çinli askeri danışmanların ise “çoktan” bölgede olduğunu söylediğini aktardı. Morozov, “Şu bir gerçek ki, Çin Suriye’de bizim askeri operasyonlarımıza katıldı. Çin kruvazörü de Akdeniz’den giriş yaptı, savaş gemisi de onu takip ediyor” ifadelerini kullandı. Söz konusu iddilar henüz Pekin yönetimi tarafından doğrulanmadı.Suriye’deki savaş, Çin’in bu ülkedeki varlıklarını da tehlikeye sokmuş, Çin Ulusal Petrol kuruluşu, Suriye’yi terk etmek zorunda kalmıştı. Diğer taraftan Irak’ta da petrol sahaları bulunan Çin’in bu alanların IŞİD’in eline geçmesi halinde ağır bir darbe yeme ihtimali bulunuyor. Çin’in bölgede herhangi bir askeri müdahalesi, ABD’yi karşıya alması anlamına gelebilir.