Volkswagen’e saldırırsan Coca Cola’na saldırırlar…

Aslında kesilmeyen iki ağacı bahane ederek ülkemizde Gezi olaylarının fitilini ateşleyen devletler arasında yeralan Almanya’nın dev otomobil firmasının emisyon oranları konusunda yalan söyleyerek dünyayı nasıl kirlettiğini geçtiğimiz aylarda öğrenmiştik. Alman ekonomisinin otomotivde ‘Amiral gemisi’ olan Volkswagen firmasının başına gelenler Almanya için büyük bir utanç ve ekonomik yıkım olmuştu. İlginç bir şekilde skandal ilk olarak ABD’de ortaya çıkarılmıştı.

Ama çok geçmeden İngiliz The Times gazetesi bu sefer de  ABD denince akla ilk gelen marka olan Coca Cola’nın diyetisyenlere rüşvet olarak milyonlarca pound dağıttığını ortaya çıkardı.

The Times, Coca Cola’nın İngiltere’deki bilim adamlarının şekerli içecekler ile obezite arasında bir bağlantı olmadığını açıklamaları için milyonlarca sterlin akıttığı haberini ana sayfa manşetten verdi. Gazetenin manşetten verdiği özel habere göre; FİFA Dünya Kupası ve Rugby Dünya Kupası’nın ana sponsoru olan Coca Cola’nın üretilen içeceklerin obeziteye zemin hazırlaması yönündeki iddialara karşı koyması için İngiliz bilim araştırması ve sağlık beslenme inisiyatiflerine milyonlarca sterlin verdiği ortaya çıktı. Coca Cola’nın 12’den fazla bilim adamının yanı sıra devletin sağlık danışmanları ile de bağlantısı olduğu belirtiliyor.
ABD markası Coca Cola’nın ipliğini pazara çıkaran İngiliz The Times gazetesinin sahibinin Yahudi işadamı Robert Murdock olduğunu not edelim. İngiliz The Times gazetesi bu işadamının ‘Amiral gemisi’ gazetesi. Yeri gelmişken sahibi Alman yahudisi olan Axel Springer SE grubu da ülkemizin medyada ‘Amiral gemisi’ olan Hürriyet gazetesinin sahibi Doğan grubunun%25 hissedarı. Önümüzde ki günler adı konulmamış bu rekabette ilginç olaylara gebe gibi gözüküyor.

Savaş kızıştıkça etrafa daha da ilginç bilgiler saçılacak gibi gözüküyor. Bizde vahşi Batı kapitalizminin tencere dibin kara oyununu büyük bir zevkle seyrediyor ve bir kenara notlarımızı alıyoruz. Popüler söylemle ‘Beğenerek izliyoruz, devamını bekliyoruz’…

One comment

Comments are closed.