Rus – ABD ittifakına direniş devam ederken…

ÖSO’dan Rusya’ya ret
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Hukuk Müşaviri ve komutanı Usame Ebu Zeyd, ‘Rus uçakları ÖSO karargahlarını bombalamaya devam ettiği sürece Rusya ile diyalog ve iş birliğini reddettiklerini’ söyledi.Ebu Zeyd, yaptığı açıklamada ‘Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov son zamanlarda ÖSO ile ilgili açıklamalarında bocalama içinde. Bazen ÖSO yok diyor bazen ÖSO ile koordinasyona hazır olduklarını söylüyor’ dedi.’Rusya eğer ÖSO ile diyalog konusunda ciddi ise Esed’i gitmeye zorlasın’diyenEbu Zeyd, ‘ÖSO’nun Esed’in gitmesi ve DAEŞ ile savaş olmak üzere iki temel hedefi olduğunu’ vurguladı.
26 Ekim 2015

‘Esed olmamalı’
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr Suriye krizinin ‘Cenevre 1’ temelinde çözümü ve Beşşar Esed’in ülkenin geleceğinde yer almaması için uluslararası toplum ile istişare halinde olduklarını söyledi.
25 Ekim 2015

”TÜRKİYE’YE TEHDİT OLUŞTURMAYA BAŞLAMIŞTIR, GEREĞİ YAPILACAK”Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tel Abyad’a DAEŞ giriyor. Daha sonra DAEŞ oradan çıkıyor ve Tel Abyad’a bu defa PYD giriyor. Hepsi kolektif bir oyun. Oranın yüzde 95’i Arap ve Türkmen. Yüzde 5 Kürt var. Böyle bir yerde şu anda orası boşaltıldı. Önce ülkemize geldiler sonra tekrar Tel Abyad’a geri döndüler. Dert, orayı kantona dönüştürmek ve ilan ettiler kanton diye. Bu Türkiye’ye artık bir tehdit oluşturmaya başlamıştır. Öyleyse gereğini Türkiye yapacaktır. Bunu herkes bilsin” diye konuştu
26 Ekim 2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’teHasan Kalyoncu Üniversitesi’ndeki konuşmadan:
Rahmetli Neşet Ertaş’ın dediği
Dost elinden gel olmazsa varılmazRızasız bahçenin gülü derilmezKalpten kalbe bir yol vardır görülmezGönülden gönüle giden yar oy yar oy yar oy yar oy
MÜTAREKE BASINININ TAŞERONLARI MESAJLARINI VERMEYE DEVAM EDER.

RUSYA TÜRKİYE’Yİ SIKIŞTIRMA ÇABALARINA DEVAM EDER.

Rus RIA Novosti ajansı, Suriye’de Esad rejimine karşı mücadele eden El Kaide bağlantılı El Nusra örgütünün Türk vatandaşı olan üst düzey bir yetkilisininHama’da düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.
26 Ekim 2015
RUS – AMERİKAN İTTİFAKI YOLUNA DEVAM ETMEYE ÇALIŞIR.

‘Irak, Rusya’ya izin verdi’
Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Hakim El Zamili, Moskova ve Bağdat’ın Suriye’den Irak’a kaçan IŞİD militanlarına hava operasyonu düzenlenmesi konusunda anlaştığını açıkladı.Rusya’nın Suriye’de sürdürdüğü yoğun hava operasyonlarından kaçmak isteyen IŞİD militanları, Irak’ta da güvenli bir sığınak bulamayacak. İran’ın Fars ajansının haberine göre, Iraklı Milletvekili Zamili, ülke parlamentosunun Rusya’ya Irak’taki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlenemesi için yeşil ışık yaktığı açıkladı.
25 Ekim 2015
BÜTÜN BUNLAR OLURKEN AVRUPA’NIN ARTIK OYUN DIŞI OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ HABERLER GELMEYE DEVAM EDER.

26 Ekim 2015
EN İLGİNÇ HABER İNGİLTERE’DEN GELİR. ESKİ İNGİLİZ BAŞBAKANI VE IRAK YIKIMININ PARTNERİ TONY BLAIR IŞID’I ORTAYA ÇIKMASINA KENDİLERİNİN NEDEN OLDUĞUNU İTİRAF EDER. ŞİMDİ DERİN İNGİLİZ AKLINI TANIMASAK BUNUN SAMİMİ BİR İTİRAF OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP GEÇEBİLİRDİK. AMA BU SÖZ ÜZERİNDE DOKTORA ÇALIŞMASI YAPILABİLECEK BİR SÖZ. ZAMAN AYARLI BU İTİRAFIN ANALİZİ İÇİN BİZ ÖZNESİNE BAKMAK LAZIM. BÖLGEDE ‘GÖRÜNEN’ VE HEDEF ALINABİLECEK BİR İNGİLİZ GÜCÜ OLMADIĞINA GÖRE BİZ KELİMESİNİN İKİNCİ ÖZNESİ ABD OLUYOR. BÖLGEDE I.DÜNYA SAVAŞINDA ÇİZİLEN SINIRLARI DEĞİŞTİRMEYE TALİP OLAN ABD – RUSYA İTTİFAKININ ORTAKLARINDAN BİRİNE YAPILAN GÖNDERME.  MUHTEMELEN BİR SANTAJ, DOSYALARI AÇARIM SENİ ZOR DURUMDA BIRAKIRIM SANTAJI. İNGİLTERE’DE MASADA OLMAK İSTEMEKTEDİR…

İngiltere eski başbakanı Tony Blair ilginç DAEŞ itiraflarında bulundu. CNN’de Fareed Zakaria’ya konuşan Blair, Irak’taki nükleer silahlarla ilgili olarak ‘Aldığımız istihbarat yanlış olduğu için özür dilediğimi söyleyebilirim’ diye konuştu. Blair, ‘DAEŞ’in ortaya çıkmasının ana nedeni 2003’teki Irak işgâli’ yönündeki görüşte ‘doğruluk payı’ olduğunuda itiraf etti.
26 Ekim 2015
İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.