Dağılan Hollywood, biz değiliz…

ABD’nin en önemli gücü Hollywood bu topraklardan silinmeden Türkiye özgürleşemez. Esarette, özgürlükte beyinde başlar. Recep İvedik ya da başka bir Türk filmi,  Hollywood filmine Türkiye’yi dar ettiyse tebrik ediyoruz.

Tanıtımından anladığımız kadarıyla yönetmen Scorsese’nin Hristiyanlık propagandasını dibine kadar yapan filminin salon bulamaması küresellerin taşeronlarını çok rahatsız etmiş.

Hemen tekelcilikten filan dem vurmaya başlamışlar.

Geçtiğimiz sene, bağımsız sinemacıların dağıtım sırasında yaşadıkları sinema salonu sorunlarına ilişkin olarak “Kapalı Gişe- Türkiye Sinemasında Dağıtım Krizi” adlı bir belgesel çekilmişti. Mars Grup’un sektördeki tekelciliği tepki konularından biri olmuştu.

http://www.birgun.net/haber-detay/martin-scorsese-in-filmine-recep-ivedik-engeli-147246.html

Herhalde Diriliş Ertuğrul dizisi de salonları tekelci bir anlayışla kapatmıştı da onun için başladığı günden beri birilerini rahatsız etmiş ve son olarak Altın Kelebek’te olay olmuştu.

Türk filmlerine salon verilmediği yılları çok çabuk unutmuşlar, ya da bizi çok balık hafızalı sanıyorlar. O zaman Hollywood tekelciliği beylerimizi rahatsız etmiyordu.

 Durumdan rahatsızlık hemen manşetlerine vurmuş.

http://biliyomuydun.com/recep-ivedik-b/

Bu ülkede yıllarca pislikleriyle gençleri zehirleyen Zeki Alasya, Metin Akpınar, Müjdat Gezen gibilerin oynadıkları tiplemelere ses çıkarmayanların Recep İvedik’e yaptıkları envayi çeşit aşağılamaların sebebini anlamak çok zor olmuyor. (TV’de rastlayınca birkaç sahnesini görmek dışında Recep İvedik serisini izlemişliğimiz yoktur ama o sahneler bile kimlerle dalga geçildiğini çok güzel ortaya koymaktadır)

İşte yukarıdaki satırları kaleme alanların uğruna yandıkları o Hollywood filminin tanıtımı:

Batılı sömürgeci efendilerinin Hristiyanlık/sömürgecilik propagandası filmi salon bulamadı diye ülkenin dağılacağını söyleyecek kadar beyinlerini Batıya kiralamış ya da gönüllü kullandıran zavallılar istedikleri yere dağılabilirler. 

Biz buradayız, bir yere gitmiyoruz.

Ve küllerimizden diriliyoruz.

Biz dirildikçe sizin kudurmanızı seyretmekse ayrı bir zevk…

 


Hollywood konulu eski analizlerimiz için tıklayınız