Trump ABD’ye şeriat bile getirse değişmeyecek tek şey nedir?

Maliye Bakanlığı her daim Goldman Sachs’da kalır. Tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi…


“18 Kasım 2011 tarihli İngiliz Independent gazetesi “yeni demokrasinin bedeli ne? Goldman Sachs Avrupayı fethetti” başlıklı makalede inanılması güç bir portre çizer. Sıradan insanlar tasarruf tedbirleri ve iş konusunda endişelenirken, Avrupa’nın güç merkezlerinde olağanüstü bir değişim yaşanıyordu yorumuyla aşağıdaki tabloyu verir.”

Finansal krizin en sert yaşandığı dönemde AB’nin en stratejik yerlerinde Goldman Sachs’ın eski çalışanları bulunmaktadır. Eski IMF ekonomisti Simon Johnson 13 Banker kitabında;

Goldman Sachs ve diğer büyük bankaların finansal krize kadar hükümete çok yakın durduklarını bu yüzden ABD’nin bir oligarşi haline geldiğini yazar. En azından Avrupalı politikacıların ABD’deki gibi şirketler tarafından “ücretlerinin ödenip satın alınmadığını” belirten yazar “Onun yerine Avrupalı politika eliti ile bankerler arasında ortak bir dünya görüşü, ortak amaçlar ve karşılıklı olarak takviye edilen bir kendini kandırma durumu” olduğunu belirtir. Yukarıda ki tabloda görünen durum fazlaca da bir yoruma mahal bırakmamaktadır. (…)

Yeni Söz – 1 Mayıs 2016, Finansal 11 Eylül eşiğinde para savaşları ve Panama belgeleri (4)