İki kuklanın tartışması…

screenshot_6

(…) Trump’ın ise seçimlere hile karışabileceğini, bu nedenle sonuçları kabul etmeyebileceğini söylemesi dikkat çekti. (…)
Zaman zaman gergin anların yaşandığı ve adayların sıkça birbirlerine ağır hakaretlerde bulunduğu münazara 1,5 saat sürdü. Oldukça sert geçen tartışmada, ülke güvenliğinden ekonomiye, dış politikadan adayların medyaya sızan ses kayıtları ve elektronik postalarına kadar farklı konular ele alındı.

“Seçimlere hile karışabilir”

Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz?” sorusu üzerine Trump, 8 Kasım’da seçimleri Clinton’a karşı kaybederse sonuçları kabul edeceğini söylemek için henüz erken olduğunu ve bu konuda merak uyandıracağını dile getirdi. Trump, “Seçimlere hile karışabilir. Sonuçları kabul etmeyebilirim.” dedi. Clinton ise Trump’ın kaybettiği her yarışta aynı argümanı kullandığını belirtti.

11 Temmuz 2016 tarihli “Arınma gecesi – Seçim yılı” başlıklı yazımızdan bir bölüm hatırlatalım:

6. Seçimler olur ve kadın başkan adayı seçimi kazanır.
 
7.Filmin bitiş jeneriği çıktığında ise arka fonda haberleri sunan bir  spiker, seçimleri kadın adayın kazanmasının ardından arınma yanlılarının (Trump) seçim sonuçlarına şiddet kullanarak reaksiyon gösterdikleri haberini vermektedir. Yani seçimlerin sonucunda bu kez ABD’de farklı olayların yaşanabileceğinin sinyalini vermektedir film adeta.
https://www.stratejikhaberanaliz.com
cc8ea1_7b85fe24e1d9440e9b88a4969493f476-mv2

Aklınızın bir köşesinde bulunsun…