Biz görüntünün aynada ki ters yansımasına mı bakıyoruz?

screenshot_7

ABD MUSUL’U HALEP’E ÇEVİRECEK

Türk şehri ve medeniyet şehri Halep’in haritadan silinecek düzeyde yerle bir edilmesine göz yuman hatta destek veren ABD’nin, şimdi aynını Musul’da yapmasından endişe duyuluyor.

‘Musul Türklere yâr olacaksa yok olsun daha iyi’ düşüncesine sahip olan ABD, Irak ve İran’ın, Musul’u DAEŞ bahanesiyle talan etmesi ve bunu da İncirlik’ten kalabilecek uçaklarla yapma ihtimali gündeme bomba gibi düştü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, Türkiye’nin Musul operasyonuna hava unsurlarıyla katılması konusunda koalisyon güçleri ile mutabakata varıldığı yönündeki açıklamasının ardından, gözler İncirlik Üssü’ne çevrildi.

İncirlik Üssü’nün Musul operasyonunda lojistik, gözetleme ve arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra taarruz amaçlı kullanımı için de hazırlık yapıldığı ileri sürüldü. Üssün Musul Harekât Komutanlığı (MHK) ile koordinasyonu ve MHK’nın günlük programı çerçevesinde uçakların görevlendirilmesi üzerine çalışılması tepkilere yol açtı.  ABD İncirlik’i 1991 Körfez Savaşı’nda da kullanılmıştı.

HALK MUSUL’U BOŞALTIYOR

Şiilerin DAEŞ’i olan terör örgütü Haşdi Şabi’nin cinayet, tecavüz, ve yağmasından endişe eden Musul halkı  şehri terk etmeye başladı. Kayyara yakınlarındaki Hud kasabasından 1000 kişi evlerini terk etti. Musul merkezinde ise halkın gıda ve içme suyu sıkıntısı yaşadığı, kitlesel bir göçün yaşanabileceği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), şehirde 500 binden fazla çocuk ve ailesinin risk altında olduğunu duyurdu. ABD, Irak ve İran’ın Musul’u 2014’te DAEŞ’e hediye etmesinden önce 3 milyonun kişinin yaşadığı şehirde, şimdi 1.5 milyon kişi yaşıyor.

http://www.yenisoz.com.tr

Aslında çok ilginç bir durum var ortada. Malum 11 Eylül’de kendine saldıran ABD, bu bahaneyle Irak’ı işgal etmek (ya da Türkiye’yi) için Türkiye’de konuşlanıp buradan da  Türk askerini önden kendisine kara gücü yaparak kuzeyden Irak’a cephe açmak istemişti.  Ülkede tezkere ve tezkere karşıtları arasında büyük bir fikir savaşı yaşanmış, bunun sonucunda TBMM tarihi bir kararla 1 Mart 2003 tarihinde tezkereyi reddetmiş, 80.000 ABD askeri ülkemizde konuşlanamamış ve Irak’ı parçalayan ve 1 milyon kişinin soykırıma uğramasına neden olan bu kirli savaşta Türkiye yer almamıştı.

Şimdi ise tersi bir durum var ve ABD Türk askerini istemiyoruz diyor ama Türkiye ben de olacağım diye bastırıyor.

İlginç değil mi?