Tuhaf işler oluyor Amerika’da

Başkanlık seçimleri bittiğinden beri Amerikalılar her gün Trump görevden alınacak, askeri darbe olacak, iç savaş çıkacak haberleri ile güne başlıyorlar. Tıpkı bizim laik görünümlü ülkenin kanını emen kenelerimizin 1996 yılında Refah partisinin iktidara gelmesi sonrasında zincirlerinden boşanıp darbeye kadar gidecek süreci başlatması benzeri bir durum yaşanıyor Amerika’da.

Kendisini ülkenin sahibi sanan Kaliforniya’nın şeytana tapan, cinsiyetleri ve her şeyleri bozuk sözde liberal bireyleri kıyameti koparıyorlar ama devir değişti.

Seçimlerin Facebook’la kazanıldığı, karmaşaların Twitter ile çıkarıldığı, mahkemelerinin WhatsApp üzerinde kurulduğu, haberlerin YouTube üzerinden izlendiği, orduların robotlarla, cep telefonlarının ve bilgisayarların yapay zeka ile donatıldığı bir dönemdeyiz. 

Dünyanın son kralı Amerika Başkanı Trump’da dönemin ruhuna uygun olarak politikalarını Twitter üzerinden doğrudan kitlelere ulaşarak duyurmaya çalışıyor.

Liberallik adı altından her türlü sapıklığı yaparak hiçbir şey üretmeden manipülasyonla paradan para kazanıp medyaları aracılığıyla halkın üzerine lağım püskürten Kaliforniya’nın sözde liberallerine karşı Amerikan sağında oluşan nefret dalgasını iyi kullanan Trump, üreten Amerika’nın ve Pentagon’un büyük bir kısmının da desteğini alarak Başkan seçildi.

İlk icraatlarını hatırlayın;

Çok yüksek bir bedele mal olan yeni başkanlık uçağını iptal etmeye çalışmak,  trilyon dolara ulaşan F-35 uçağının siparişlerini azaltmakla tehdit etmek. Geçtiğimiz aylarda ise önce “küreselleşmenin  bittiğini”  ilan ederken son olarak da  geçtiğimiz günlerde Amerika’nın en büyük mafya ailesi olan Bush hanedanı ile zirve yapan “sonsuz savaş” konseptini bitireceğini ilan etmiş, silah/savaş lobisine mesajını vermişti

Hatırlayın, eski Amerikan başkanları Baba ve oğul Bush’lar Amerikan başkanlık seçiminde kendi partilerinin Başkan adayı Donald Trump yerine Hillary Clinton’a destek vereceklerini açıklamışlardı.

Seçimler bittikten sonra Rus ajanlığından seçimlere hile karıştırdığına kadar onlarca itham ve saldırı yapıldı Trump’a.  

İşte bu saldırılar dindar Amerikan sağını daha da kenetlerken küreselci medyaya karşı sosyal medya üzerinden çok etkili bir karşı atak dili de geliştirmelerini sağladı.

Bu etkili karşı atak kısa sürede karşı saldırı ile sonuçlandı.

Mesela çok uzun yıllardır yayında olan “Alex Jones” un sağcı “infowar” web sitesi eş zamanlı olarak  Facebook, Apple, YouTube ve Spotify tarafından “şiddet ve nefret söylemi” gerekçesiyle kapatılmıştır.

Aslında Alex Jones’a yapılan sürpriz olmamıştır çünkü 2018 yılının Şubat ayında gösterime giren “Homeland” dizisinin 7. sezonunda çok açıkça Alex Jones’u canlandırdığı belli olan karakter Amerika’nın yeni seçilmiş “kadın” başkanına karşı, ordu, istihbarat servisleri ve dolaylı olarak Rus istihbaratı ile birlikte çalışırken gösterilmişti. Dizinin gösterimi bittikten birkaç ay sonra ise “infowar”un sosyal medya hesapları kapatılmıştır.  Yani bir manada Amerikan halkının “beyni” gelmekte olana bu popüler dizi ile hazırlanmıştır.

Son olarak alternatif medya da gündeme getirilen konu ise George Bush ve Senatör John McCain’in askeri mahkeme de yargılanarak idam edildikleri ve bunları diğer küreselci suçlular ve işbirlikçilerinin takip edeceğidir.

İsmi geçenler arasında Clintonlar ve Obamalar’dan başka CIA eski direktörü John Brennan, eski FBI direktörleri James Comey ve Robert Muller, Eski Amerikan başkan yardımcıları Dick Cheney, John Biden, eski Dışişleri Bakanı John Kerry, eski istihbaratçılar ve senatörler bulunmaktadır.

Suçlamalar ise insan ve çocuk ticareti, para aklama, El Kaide ve IŞID’a silah sağlama, 11 Eylül saldırılarından haberdar olma ve çıkar sağlama vb.

Çılgın komplo teorileri diyerek geçebilirsiniz ama birbiri ardına ölümler de dikkati çekmektedir.

25 Ağustos Senatör John McCain öldü

Burada araya bir Rus istihbaratçıyı da koyalım:

22 Kasım Rusya Askeri İstihbarat Servisi (GRU) Başkanı İgor Korobov, uzun süredir devam eden rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

24 Kasım NSA (Ulusal Güvenlik Ajansı) Başkanı Michael Hayden kalp krizi geçirdi.

30 Kasım Eski Amerikan Başkanı George H. W. Bush öldü

2 Aralık ABD’nin Bahreyn merkezli 5. Filo Komutanı Koramiral Scott Stearney Bahreyn’deki evinde ölü bulundu.

Özellikle bahse konu son 4 kişinin başına gelenlerin 10 gün gibi kısa bir zaman zarfında olduğuna dikkatinizi çekelim.

Alternatif medyanın haberleri arasında Guantanamo’nun ve bazı mahkemelerin binlerce kişinin yargılanması için hazırlandığı da bulunmaktadır.

Kulağınıza çılgınca geliyorsa Balyoz ve Ergenekon davalarını hatırlamakta fayda bulunmaktadır. Bu davalardan 1 yıl önce birileri olacakları söylese herhalde çılgın komplocu damgasını yemekten kurtulamazlardı.

İster misiniz, Türkiye laboratuvarında elde edilen teknik verilerle benzeri mahkemeler daha düzgün bir şekilde şimdi Amerika’da kurulsun?

Son olarak 13 Ocak’ta Trump attığı bir twitter mesajında şöyle der:

“… Sınır eninde sonunda militarize edilecek ve savunulacak ya da bildiğimiz Amerika artık var olmayacak… Ve Amerikalılar uysalca (ölüme) gitmeyecektir. (…)”

Trump’ın Galli şair Dylan Marlais Thomas’dan alıntı yaptığı bu cümle aslında tam çevrilince (Amerikalılar) “uysalca o uykuya gitmeyecektir” olsa da bu şiirin manası hayatı cesurca yaşamayı ve ölüme savaşarak gitmeyi tavsiye etmektedir.

Bir başka deyişle Trump burada adeta Amerika’yı yok etmeye çalışan küreselci güçlere karşı “sonuna kadar savaşacağı” mesajını sert bir şekilde vermektedir. İki sene önce seçimlerden sonra herhangi bir sebeple Trump’a başkanlığın verilmemesi durumunda sağcı militanların silahlı olarak sokağa dökülmeye hazır olduğunu biliyoruz.

Eski CIA başkanı Brennan’ın “Trump güç kullanılarak indirilmelidir” sözüne de bir cevap anlamı taşımaktadır aslında bu cümle.

Amerika’da bütçe senatodan onay alamadığı için hükümet hala kapalıdır ve bir ay dolmak üzeredir. Bu Trump’a acil durum yetkilerini kullanma fırsatı verebileceği gibi, Amerikan sağının nefret ettiği büyük federal devlet ve asalak kan emici bürokrasiyi küçültmenin de yolunu açabilir.   

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali bu kadar söylenti, tehdit, şantaj, komplo teorisinin ardından çok uzak olmayan bir gelecekte bir yerlerden ateşin de çıkacağını varsayabiliriz.

Tıpkı Kasım ayında dünyanın en büyük 5. ekonomisi Kaliforniya’yı bir uçtan diğerine yakan tarihinin en büyük yangını gibi…

http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/tuhaf-isler-oluyor-amerikada/