Sırtlanlar sizi dansa kaldırdığında…

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya‘nın Taormina kentinde yapılan G-7 Zirvesi çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Libya ve Suriye’deki krizleri değerlendirdiklerini ve bu krizlerin giderilebilmesi için nelerin gerekli olduğu konusunda çok sayıda ortak görüşü paylaştıklarını ifade etti.

TÜRKİYE DE MASAYA OTURMALI”

“Bir birlik hükümetinin oluşturulması için Libya’daki siyasi süreci teşvik etmemiz konusunda görüş birliği sağladık.” diyen Merkel, “Bunun için Libya’daki güçleri destekleyenler de masaya oturmalı. Bu ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar ve Türkiye.” ifadesini kullandı. Suriye’deki barış sürecinin de ilerlemesi gerektiğini dile getiren Merkel, “Burada Mistura’yı ve BM sürecini desteklemek istiyoruz. Elbette Rusya ve İran da buna dahil edilmeli. Bu konuda büyük ölçüde görüş birliği içindeydik.” şeklinde konuştu.

SİSİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA DA AYNI ÇAĞRIYI YAPMIŞTI

Merkel aynı çağrıyı geçtiğimiz Mart ayında Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmede de yapmıştı.

http://www.haber7.com/dis-politika/haber/2341294-merkel-turkiye-de-o-masada-olmali

Daha düne kadar didişiyorduk. Şimdi Libya’yı parçalamışlarda masaya davet ediyorlar sırtlanlar. Zaten bir çakalı önden göndermişlerdi geçtiğimiz saatlerde.

Tabii burada soru niye davet ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki orayı Türk askeri olmadan ellerinde tutamazlar, düzeni sağlayamazlar. Düzen sağlanmazsa gemilere dolan Libyalılar gelen yaz aylarıyla birlikte her an kitleler halinde kayıklarla Avrupa turuna doğru yola çıkabilirler.  

Ayrıca eski olayı hatırlarsınız. BM gücüyle Afganistan’da görev yapan Alman askerleri vurulma korkusundan üniformalarına Türk bayrağı takmışlardı da olay ortaya çıkınca diplomatik kriz yaşanmıştı. 

Eski analizimizden hatırlatalım:

(…) Afganistan’da devriye görevi yapan Alman askerlerinin de hedef olmamak için Türk ordusu arması taktıkları tesbit edilmiş ve Türkiye Almanya’ya protesto notası vermişti. Peki niye Alman askerleri bu yola başvurmuştu? Çünkü Afganistan’da çatışan hiçbir Müslüman gücün, kabilenin ya da halkın Türk askerine zarar verecek herhangi bir şey yapmayacağını çok iyi biliyorlar. İşte Almanya Dışişleri Bakanı telefonlarına bile çıkılmamasına rağmen büyük bir yüzsüzlükle onun için koşturarak buraya geliyor.  Türkiye’yi kaybeden Adriyatikten Çin’e kadar bütün coğrafyada kaybeder. 

Ve 17 Mayıs tarihli yazımızın son bölümü:

http://www.yenisoz.com.tr/dogu-bati-savasinin-tam-orta-yerinde-makale-22086

Sırtlanlar sizi dansa kaldırdığında çok dikkatli olmak gerekir…