Onurunun soğuk sulara gömüldüğü topraklardır…

Trump Merkel’in elini sıkmadı. Kameraların ve dünyanın gözü önünde naklen yayında Merkel’i zavallı durumuna düşürdü.

Üstüne üstlük bir de  önüne hesabı koydu.

Alman basını ise “onurunun” peşine düştü. 

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek için ABD’ye giden Almanya Başbakanı Angela Merkel, büyük bir şok yaşadı.  Gazetecilerin ısrarla iki liderin tokalaşmasını istemesine rağmen elini uzatmayan Donald Trump, Merkel’i zor durumda bıraktı. Alman basını Merkel’in yaşadığı bu zor anlar karşısında eleştirel bir ifadeler kullandı. Merkel’in dışpolitikada liderlere olan tutumu daha önce de eleştiriliyordu, bu olay tartışmaları alevlendirdi. (…) Tagesspiegel gazetesinde Peter von Becker’ın imzasıyla yayınlanan yazıda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sessiz kalan Merkel’in Trump karşısında da aynı olacağı ifade edilmişti.

‘ÜLKENİN ONURU KALMADI’

Yazıda; “Ülkenin korunması gereken onuru bir yana, kendine saygı denen şey nerede kaldı? Bunlar Merkel ile tamamen alakasız kategoriler. Ya da başka bir deyişle, o’nun bunlarla bir ilgisi yok. (…)

http://www.haber10.com/dunya/alman_basini_merkel_i_yerden_yere_vurdu-693919

Zavallılar kaybettikleri onurlarını bizimle cebelleşerek bulmaya çalışıyorlar.

Gezi Vandallığına destek verip katılanlara para dağıttığı iddia edilen Alman Milletvekili Claudia Roth, 16 Nisan’da Türkiye’de gerçekleştirilecek olan halk oylaması için “Hayır” oyunu desteklediğini açıkladı.

http://www.haber10.com/dunya/claudia_roth_da_hayir_dedi-693977

Önce bir süredir soğumaya ve unutulmaya bıraktıkları etki ajanları Roth’u piyasaya sürdüler.

Sonra onun tasmasını tutan patronu piyasaya direk kendisi çıktı.

Alman İstihbarat Servisi’nin şefinden FETÖ’ye ilişkin akılalmaz açıklamalar geldi. Alman İstihbarat Servisi (BND) Şefi Bruno Kahl, darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen’in bulunduğuna dair kanıt olmadığını ileri sürdü.

“SİVİL BİR CEMAAT”

BND şefi ayrıca, FETÖ’nün Türkiye’de iddia edildiği gibi radikal İslamcı ve hatta terörist bir örgüt olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, örgütü ‘dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat’ olarak nitelendirdi.

http://www.haber10.com/dunya/almanya_darbenin_arkasinda_feto_yok-693914

Zavallılar… ABD başkanı Trump’ın Merkel’in nezdinde Almanya’nın “onurunu” ayaklar altına almasının acısını bizim üzerimizden unutmaya/unutturmaya çalışıyorlar adeta.

Atlarıyla, itleriyle, ajanlarıyla, milletvekilleriyle üzerimize geliyorlar.

Ama kendilerine 18 Mart Çanakkale zaferi vesilesiyle hatırlatalım. Bu ülkeyle savaşarak onur bulmayı beklemesinler.  

Çünkü bu topraklar Batının onurunun soğuk sulara gömüldüğü topraklardır.