“Hayır” dır inşallah…

Habertürk gazetesinden Kübra Par’a konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Hürriyet’in söz konusu haberinin içeriğinin de kendisinin de tümüyle kurgu olduğunu söyledi. Böke, “Silahlı Kuvvetler’de başörtüsünün serbest bırakılması kararına nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna, Hürriyet gazetesinin “Karargah rahatsız” haberine de değinerek cevap verdi. Böke, “Türkiye’nin meseleleri bu değilken bunları mesele ediniyor olmasından müthiş rahatsızlık duyuyoruz. Eski reflekslerle bu konuları siyasete malzeme etme alışkanlığının ortaya çıktığı bir kurguydu bu. Haberin içeriği de öyleydi, haberin kendisi de öyleydi. Türkiye’de bir başörtüsü tartışması yokken, tam da referanduma giderken neden bu meselenin tartışılması için zemin açıldı? Türkiye’de bir darbe endişesi var mı? Bizim elimizde böyle bir bilgi yok. Eğer varsa, korku salmak yerine iktidar buna engel olmalıdır.” ifadesinde bulundu.


CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Almanya’nın Filderstadt kentinde yarın yapacağı ‘referandumda Hayır’ konulu toplantıya katılmaktan vazgeçti. CHP Almanya Basın Yayın ve Sosyal Medya Sorumlusu Dr. Hayri Çiçekdağı, Baykal’ın iptal kararını doğruladı. Çiçekdağı, Deniz Baykal’ın iptal kararı almasında Almanya’nın iki bakanın toplantılarını iptal etmesi üzerine, kendisinin katılmasına izin verilmesinin iç siyasete alet edileceği düşüncesinin etkili olduğunu söyledi.


Şimdi bu haberlerden sonuncusunu ayırıyoruz çünkü Baykal’ın senelerdir bir çok vesileyle milli duruşuna şahit olmuşuzdur. 

Ama ilk iki haberde ismi geçen zatların eski tavırlarını düşününce çıkardığımız sonuç şu:

CHP referandum öncesi “Hayır”oylarının önde gittiğini düşünüyor ve son düzlükte milli olmayan bir duruş sergileyerek / pot kırarak gol yemek istemiyor.

 Özellikle de MHP seçmeninden…

Ak Partinin son dakika da şapkadan tavşan çıkarabilme özelliğini hafife almıyorlar bu kez.

Yenilen pehlivan misali yavaş yavaş işi öğrenmeye mi başladılar mı nedir?