Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz…

Türkiye’ye karşı aldığı skandal kararlardan sonra diplomatik krize neden olan Hollanda‘nın Türkiye ile bir derdi de  İstanbul’a yapılan 3. Havalimanı. Hollanda devlet televizyonunda yayınlanan programda Amsterdam Havaalanı ile 3. Havaalanı karşılaştırıldı.

HOLLANDA EKONOMİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Amsterdam Schiphol Havaalanı’nın önceki yıl 55 milyon yolcu ağırladığını söyleyen sunucu, bunun yüzde 40’ının yurt dışından geldiğini ya da transit uçuşların olduğunu söyledi.

İSTANBUL’U TEHLİKE OLARAK GÖRDÜLER

Schiphol Havaalanı’nın Hollanda ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyen sunucu, bunun bazı tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Dubai’nin havacılık alanında geliştiğini aktaran sunucu bir tehlike olarak da İstanbul’u gösterdi.

3. HAVAALANI TAMAMLANIRSA..

İstanbul’daki havaalanının Schiphol’u geçtiğini belirten sunucu, İstanbul’da üçüncü mega havaalanının da yapılmaya başlandığına dikkat çekti. Sunucu; “Bu Schiphol Havaalanı’nı konumunu daha da tehdit eder duruma gelecek.” dedi.

ALMANLAR DA ‘3. HAVALİMANI’NDAN RAHATSIZ!

Frankfurt Avrupa’nın en önemli aktarma noktalarından biri. 3’üncü Havalimanı bu konuda Almanya’ya ciddi rakip olacak. Doğu’ya uçuşlarda en önemli aktarım merkezi İstanbul olacak. Frankfurt Havalimanı’nı işleten Fraport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Schulte, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının kendileri için üstesinden gelinmesi gereken bir sınama olacağını söyledi.

http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2282607-hollandanin-derdi-anlasildi-resmen-itiraf-ettiler

“Frankfurt Avrupa’nın en önemli aktarma noktalarından biri. 3’üncü Havalimanı bu konuda Almanya’ya ciddi rakip olacak. Doğu’ya uçuşlarda en önemli aktarım merkezi İstanbul olacak. Frankfurt Havalimanı’nı işleten Fraport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Schulte, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının kendileri için üstesinden gelinmesi gereken bir sınama olacağını söyledi.”

Yani adamlar açıktan bunları söylerken ısrarla anlamayacağız diyen içeride ki gezi zekalılara ne demeli bilmiyorum. Hain olanlara lafımız yok, onlar ayrı kategori.

Gerçekten gezi – zekalı olanları kastediyoruz.

Aslında Türkiye’nin bütün sınır kapılarına ve elçiliklerine, inşaat alanlarını çevreleyen sınırlara asıldığı gibi, bir tabela asılmalı. Hatta Avrupa sokaklarında reklam panolarına da asılabilir:

“Ülkemizin büyümesi ve yeniden inşası sırasında çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. “