ABD’den 2017 yılının ilk şakası …

Muhalif gruplardan 30’dan fazlasıyla görüşen CIA görevlileri, “Ateşkese son verin. Alternatif bir projemiz var. Size daha fazla silah ve cephane sözü veriyoruz” dedi. ABD, Suriyeli muhaliflere ateşkesi bozmaları yönünde baskı yapıyor. Rusya ve Türkiye öncülüğünde yürüyen ateşkes ve siyasi çözüm sürecinin başarılı olmayacağını telkin eden Pentagon ve CIA temsilcileri, temas kurdukları muhalif gruplara daha fazla silah ve cephane yardımı sözü veriyor. Suriye’nin güneyinde savaşan gruplarla Ürdün’ün başkenti Amman’da görüşen CIA ve Pentagon yetkilileri, diğer bölge komutanlarıyla da Reyhanlı ve Adana’da biraraya geldi. Ankara mutabakatının tarafları arasında yeralan bir muhalif grup sözcüsü, ABD’nin kendilerine daha fazla destek vaadinde bulunduğu ve önümüzdeki günlerde Irak ve Suriye cephesinde siyasi-askeri etkinliğini artırma vurgusu yaptığını belirtti.

http://www.haber7.com/ortadogu/haber/2241550-abdnin-sinsi-ateskes-oyunu

CENTCOM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“El-Isevi 2016 yılında koalisyon tarafından örgütün dış operasyonları ağından öldürülen on altıncı liderdir. Onunla birlikte, DEAŞ’ın terör saldırılarını planlayan liderlerinin art arda öldürülmüş olması ile birlikte onun da öldürülmüş olması örgütün bölgeler arası terör saldırılarını daha da geriletmiştir. Koalisyon, müttefik ve koalisyon ortakları olan ülkelerde terör saldırısı planlayan DEAŞ liderlerini takip edip, etkisiz hale getirmeye devam edecektir.” AA

http://www.trthaber.com/haber/dunya/deas-elebaslarindan-mahmut-el-isevi-olduruldu-292488.html

Muhalifler için kılını kıpırdatmayan ABD, ateşkes sağlanıp Fırat Kalkanı ile inisiyatif Türkiye’nin eline geçince panikle komik hareketler yapmaya başlıyor. Meğer bombardıman yaparak IŞID komutanını öldürmüşler.

Bakın bu haberin nasıl gülünesi bir haber olduğunu yine aynı gün çıkan bir başka haberle gösterelim. 

Washington’ın 2011 yılında öldürdüğünü söylediği üst düzey El Kaide yöneticilerinden Banna, ABD hükümeti tarafından yeniden terör listesine dahil edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, El Kaide’nin kurucusu Usame bin Ladin’in oğlu Hamza’nın da aralarında olduğu çok sayıda ismi terör listesine aldığını açıklamasıyla Yemen’de İnsansız Hava Araçları’yla (İHA) düzenlenen saldırıda öldürdüğü duyurulan üst düzey El Kaide lideri İbrahim el Banna’nın hayatta olduğu ortaya çıktı.

http://www.dunyabulteni.net/manset/390278/abd-oldu-dedigi-adamlari-yeniden-ariyor

İşte Amerika, bildiğiniz gibi. Panikleyince düşünme yetisini yitiren ve etrafa saldıran, saçmalayan bir ülke bu.

Gerçi sorun onlardan çok durmadan bunlara inanan saflarda…