İran mesajı çabuk kavramış…

 

21 Aralık 2016 tarihli “BTÖ, yine saldırdı çünkü boğazlarına takıldık” başlıklı yazımızın son bölümü:

Tüm bunlar olurken İran ve Suriye rejimlerinin katil sürüleri Halep’ten açılan insani geçiş koridorunu baltalayarak burada kendilerinin söz sahibi olduğunu kanıtlama peşine düşüyorlar. İran rejiminin seri katili Kasım Süleymani’nin de o sırada Halep’te olduğu servis ediliyor.

10_6

Yani İran rejimi bir manada Halep savaşını ben kazandım mesajı vererek ana aktör olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Ama İran rejimine mezhep kartı gibi tehlikeli oyunlara  girmemesi için son uyarı gecikmiyor.

11_6

Sivil aktivistler tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşılan görüntülerde, Ahvaz‘daki El-Gadir Stadyumu’nda düzenlenen bir futbol müsabakası sırasında Fulad takımı taraftarlarının Esed rejimi aleyhinde sloganlar atması yer alıyor. Ahvazlı taraftarlar, Arapça olarak “Halep yok olmakta” ve “Ey Halep hepimiz seninleyiz” yazılı pankartlarla geldikleri stadyumda “Ey Beşşar Suriye’den defol” şeklinde sloganlar attı. Öte yandan, İran devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan Tebriz takımı Traktorsazi ile Sepahan arasındaki müsabaka esnasında Tebrizli taraftarların Türkiye lehinde sloganlar atmasından sonra yayının kesildiği belirtildi. (17 Aralık 2016)

Tıpkı daha önce benzer mesajların verildiği gibi;

12_4

Türkiye seferberlik hamlesini dört bir koldan başlatmıştır. Kimin bu coğrafyada Türkiye ile kapışmaya nefes yetirebileceğini hep birlikte göreceğiz…


Ve dün bültenlere düşen bir  haber: 

İran Spor Bakanlığı, spor takımlarının Türkiye’ye gitmesini yasakladı. Bakanlık, tüm spor federasyonlarından ikinci bir duyuruya kadar Türkiye’ye spor takımı ve sporcu göndermemelerini istedi. İran’ın Ankara Büyükelçiliğinden resmi haber ajansı İRNA’ya yapılan açıklamada, yasak kararının, “Türkiye’deki mevcut durum ve güvenlik gerekçeyi” alındığı kaydedildi. Dün de İran Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına zaruri olmadığı takdirde Türkiye’ye seyahat etmeme tavsiyesinde bulunmuştu. Tahran yönetimi ayrıca Türkiye’deki başkonsolosluklarını Salı günü kapatırken, temsilciliklerini bugün de kapalı tutacağını açıkladı.

http://spor.haber7.com/dunya-ligleri/haber/2236437-iran-turkiyeye-yasak-koydu

Hızlı kavrama yetenekleri takdire şayan. Onların diliyle takdirimizi ifade edelim:

Afariinn… (aferin, bravo)

Bir de korkunun ecele faydası olsa…