Sen kendi derdine yansan nasıl olur…

abdden-turkiyede-saldiri-uyarisi-0411161200_m2

ABD Adana Konsolosluğu yayınladığı açıklamayla kentte yaşayan yurttaşlarına olabilecek bombalı saldırı ve şiddet eylemlerine karşı yeni bir uyarıda bulundu. Konsolosluk sitesinden yapılan uyarıda ‘aşırılık yanlısı grupların Adana’da ABD vatandaşlarına ve diğer yabancılara saldırmak için agresif çabalara girebileceği’ belirtildi. Saldırıların önceden planlanmış olabileceği; silahlı saldırı, kaçırma, bombalama ya da şiddet eylemi şeklinde meydana gelebileceği vurgulanarak, ABD vatandaşlarının dikkatli olması uyarısında bulunuldu.


362066

ABD güvenlik birimleri, seçim öncesi ‘terör’ saldırısı istihbaratı alınması üzerine alarma geçti.

ABD istihbaratı, terörle mücadele birliklerini seçimlerden önce El Kaide’nin bir saldırı gerçekleştirmeyi planladığına dair alarma geçirdi.

3 EYALETTE EŞ ZAMANLI SALDIRI

Amerikan yayın organı CBS’in haberine göre ülke istihbaratı, El Kaide’nin seçimlerden önce 3 eyalette eş zamanlı saldırılar gerçekleştireceğini haber alması üzerine teyakkuza geçti. Saldırıların New York, Texas ve Virginia eyaletlerinde olabileceği düşünülürken kesin bir lokasyon bilgisine sahip olunmadığı aktarıldı. CBS’e açıklamalarda bulunan bir FBI yetkilisi “Terörle mücadele ve iç güvenlik birimleri müteyakkız bir şekilde ABD’ye yapılacak herhangi bir tehdidi püskürtmek için tetikte bekliyor. FBI federal, devlet ve yerel birimlerle ortaklaşa çalışarak günlük düzenli istihbarat alışverişinde bulunuyor. Muhtemel tehdit tespit edilip halkın güvenliği sağlanıncaya kadar ortak çalışmalar devam edecek” dedi.


Bizde ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarına özellikle Texas gibi ABD ordusunun iç savaş tatbikatları yaptığı bu 3 eyaletten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz…