Musul operasyonu ile eş zamanlı kardeşlerin 5. kol faaliyetleri…

AYDINLIK :

screenshot_7

İstanbul Üniversitesi’nde bir grubun yaptığı ‘karma eğitime hayır’ eylemini“şeriatçılar İstanbul Üniversitesi’nde azıttı” başlığıyla internet sitesine ekleyen Aydınlık gazetesi, kullandığı fotoğrafla pes dedirtti.

FOTOĞRAF SUUDİ ARABİSTAN’DA ÇEKİLMİŞ 

Haberde kullanılan çarşaflı kadınların bulunduğu fotoğraf, Google’da aratıldığında, söz konusu fotoğrafın Suudi Arabistan’da çekildiği ortaya çıkıyor.

YENİ BİR TWİT ATTILAR

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine gazetenin internet sitesi, önceki twiti silmeden yeni bir twit attı ve bu kez başörtülü öğrencilerin bulunduğu fotoğrafı kullandı.

screenshot_12

http://www.yenisoz.com.tr

HÜRRİYET:

screenshot_10

Hürriyet gazetesi İslami değerler üzerinden algı oyunu yapabilmek için daha önce İstanbul’da yaşayan başörtülü iki kız kardeşin DAEŞ’e kaçtığı haberini duyurduğu görseli bu kez de ‘yeni evli kardeşlere jigolo şoku’ adıyla servis etti. Bu maksatlı propaganda haberi sosyal medyada afişe olunca bu kez de fotoğrafı kaldırarak düzeltme yayınlamak zorunda kaldı.

Gazete düzeltme metninde; ‘Haberin alıntı yapıldığı kaynakta yer aldığı için kullanılan ilk fotoğrafın hatalı olduğu anlaşılarak yayından kaldırılmıştır’ diye belirtti.

Daha önce de muhafazakâr kesimlere karşı yürüttüğü psikolojik harp taktikleriyle bu tarz ‘hata’lar yaptığı bilinen gazetenin bu açıklaması kimseyi tatmin etmedi. Sosyal medya kullanıcıları bu ‘hata’ların neden hep İslami camiaya yönelik haberlere denk geldiğini sorguladı.

whatsapp-image-2016-10-19-at-16-35-25

http://www.yenisoz.com.tr

POSTA 

screenshot_16
Bu da İslamın imajını global kötüleme kampanyasına yardım çalışması. Hürriyet’in kardeşinden…


Bugünler turnusol kağıdıdır. Size karşı en zor zamanlarda kimler 5. kol faaliyeti yapmış not edersiniz. Hesabı daha sonra önlerine koyarsınız…

Şüpheniz olmasın…

screenshot_13