Çin tatile girince Batılı finansal tetikçiler meydanı boş buldu…

Çin bütün hafta ulusal günü dolayısıyla kapalı olunca bir anda Batının, eskilerin tabiriyle, kanı bitleniverdi. Çöküşten önce son bir altın vuruş derdine düştüler. Büyüklere masallar eş zamanlı olarak ardı ardına geliyor.

Merkez bankalarının olağanüstü teşik tedbirlerinden geri çekilmek için yol haritalarını hazırlamaya başlıyorolabileceğineilişkin yeni gelişmeler, tahvillere, para birimlerine ve hisse senetlerine darbe vurarak, finans piyasalarında dalgalanma yarattı.
Bloomberg News’ta Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB), parasal genişlemeyi sonlandırma yolunda, muhtemelen varlık alımlarını azaltacağına ilişkin çıkan haberin ardından, Güney Amerika’dan Avrupa’ya, tahviller sert düşerken, euro günün düşük seviyelerinden yükseldi ve hisse senetleri yeniden baskı altına girdi. Ancak aynı haberde, isimlerini vermeyen yetkililer, öte yandan, parasal genişleme programının mevcut hızı olan aylık 80 milyar euroluk (90 milyar dolar) alımlarla devam etme durumunu göz ardı etmediler. (…)
Bozacının şahidi şıracıdır misali haberi veren finansal tetikçilerin manipülasyon kanalı Bloomberg. Kullanılan kelimeye bir bakın;’başlıyor olabileceğine’.

Batının çökmüş sisteminin para birimlerine ve borsalarına sahte değer kazandırılırken, bu para birimlerine en büyük tehditi oluşturan Altın, vadeli kontratların bir anda satışları ile (satılan fiziki altın değil sadece kağıt parçası kontratlar) New York açılır açılmaz büyük düşüş yaşıyor.

Bu ne zamana kadar sürer diyorsanız muhtemelen Çin Pazartesi günü açılana kadar.

Peki başka ne dikkatinizi çekti?

Moody’s den sonra onların bıraktığı yerden IMF devreye giriyor.

Niye? Çünkü kimse Moody’s’i takmadı ve tersine yatırımcılar güvenli gördükleri Türk devletinin tahvillerine yöneldiler…

Ve acı gerçek IMF’den itiraf şeklinde geliyor. Türkiye’nin düşürülmüş büyümesi 3.3 ve gelişmiş ülke ekonomilerinin büyüme oranı 1.6 oranındaymış.

Bu hafta birilerinin vurgun haftası. Aman dikkat, onlar vurgun yaparken zıpkını yiyen siz olmayın. Büyük ağabey ortada yokken çocuklar şeker kavanozuna dalıp gönüllerince şeker yiyecekler. Cuma akşamına kadar…