Bu 7’ler niye hep patlar acaba?

screedfjdfjnshot_28

Otomobilde alev alan iPhone 7, araç içerisindeki koltukları yaktı ve otomobile zarar verdi. Avustralya’da yaşanan olay sonrası Apple, konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Akıllı telefon piyasası son dönemde patlama ve yanma haberleri ile çalkalanmaya devam ediyor. Piyasanın en büyüğü Samsung’un amiral gemisi Note 7’ler batarya skandalı sonrası toplanmaya başlamıştı. Daha önce bir kullanıcının yüzüne yakın bir mesafede patlayan iPhone 7 modelinden sonra, şimdi de araç içerisinde alev alan bir iPhone 7 haberi geldi.(…)

iOS 10’da da güvenlik açığı tespit edildi    

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 10’da güvenlik açığı tespit edildi. Söz konusu güvenlik açığına göre kilit ekranı kolaylıkla aşılabiliyor. Apple’ın yeni bir güncellemeyle bu durumu düzeltmesi bekleniyor. Apple’ın iPhone 7 ile birlikte yayınladığı yeni işletim sistemi iOS 10 birçok kişi tarafından beğenildi. Tasarım olarak yenilikler getiren işletim sistemi, pek çok özelliği de kullanıcılarına sundu. iOS 10 güncellemesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen sistemin açıkları ortaya çıkmaya başladı.(…)

Obama Samsung’la dalga geçmişti 

Samsung, Note 7 telefonu ile yaşadığı talihsiz patlama olaylarının ardından telefonu toplayıp yenisi ile değiştirdiyse de patlama sorununa çözüm getirememiş, Miami’deki Dade Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Obama, Kendi sağlık politikaları ile yeni akıllı telefonlar arasında benzerlik kurarak böyle dalga geçmişti.

“Bu mobil telefon şirketleri bir piyasaya yeni cihaz çıkardıklarında ve telefonda bikaç tane bug olduğunda ne yapıyorlar? Düzeltiyorlar, versiyonu yükseltiyorlar. Tabii ki de alev aldığında cihazları pazardan çekiyorlar! Fakat eski telefonunuzu kullanmaya devam etmezsiniz değil mi, hani şu akıllı olmayanları. Bundan sonra piyasada akıllı telefon olmayacak demezsiniz.  http://www.yenisoz.com.tr

Samsung Galaxy 7 ve ardından iPhone 7 patladı. Bu 7 rakamının bir tür sihiri olduğunu daha önce yazmıştık hatırlarsanız…

fghjdf