Uzun kol ve ahtapot meselesi…

ÖNCE DÜŞMANIN BİR YORUMU:

SONRA BİR DOSTUN YORUMU:

BU DA BİZİM YORUMUMUZ:
Herhalde Ahtapot referansı dikkatinizi çekmiştir. Hem İngiliz The Times gazetesinin ‘uzun kol’  söyleminde hem de eski Boşnak bakanın direk söyleminde. Ahtapot referansı bizde her zaman alarmlar çalmasına neden olan bir kavramdır.
Önce The Times gazetesinin yayınlandığı ülkeye bir bakalım:
Londra 2012 olimpiyatları. Ahtapot İngiltere bayrağının üstünü tamamen kaplıyor.

Amerikan Ulusal Gözetleme Ofisi (National Reconnaissance Office) 2013 yılı arması ve uzaya gönderdiği casus uydu roketi:

Arma yazısı: Ulaşamayacağımız bir şey yoktur. Dikkatini çekelim. Ulaşamayacağımız bir yer yoktur değil, birşey yoktur. Peki sembol? Evet yanılmadınız;
Ahtapot…

Ve James Bond filmlerinin değişmez sözde ‘düşman’ karakteri: Ahtapot…
Spectre filminden kareler:

Ve james Bond filmlerinde yıllar içine evrilen ‘düşmanın’ ahtapot sembolü:

İşte ahtapot ve uzun kollar denilince aklımıza gelenler. Şimdi bunların ışığında dostumuzun ve düşmanımızın ne ima etmeye çalıştığına bakmadan önce bir hatırlatma daha yapalım:
Sevgili Gladio’nun ana teorilerinden biri ne idi? Açıktan söylemeseler de ‘Octopus state’ yani herşeyi kontrol altında tutan ‘Ahtapot Devlet’.
Öyleyse küreselcilerin gazetesi ne ima ediyor? Tıpkı küreselcilerle şavaşıyor numarası yapan James Bond gibi Erdoğan’a ‘uzun kollar’ imasıyla küreselci iması yapıştırmaya çalışıyor. Boşnak dostumuz ise gerçeği söylüyor.
‘Türkiye ‘Ahtapot’ ve onun süper uydu devletleri ile savaşıyor.’