Shemitah gözcüsü 15 – İsrail’e tarihin en büyük askeri yardımı…

“Shemitah teorisi ve sihirli numara 7” başlıklı 15 Ağustos tarihli yazımızda her 7 yılda bir dünya çapında bilerek ve isteyerek planlı bir şekilde finansal kriz çıkarıldığını, bunun bazılarınca Shemitah döngüsü olarak adlandırıldığını, her 7 Shemitah bitiminde yani  7×7=49. seneden sonra gelen 50. seneye ise Süper Shemitah ya da Jübile senesi denildiğini ve bu senede her manada çok daha büyük siyasal ve ekonomik krizlerin patlak verdiğini belirtmiştik. Yine yazımızdason iki süper Shemitah yılında Kudüs merkezli büyük olayların yaşandığından bahsederek şunları yazmıştık:
1918- Kudüs Osmanlı’dan İngiltere’ye geçti.
1967- İsrail 6 gün savaşlarını kazanarak Ürdün, Mısır ve Suriye ile yaptığı savaşı kazandı. Batı Şeria, Gazze, Sina yarımadası ve Golan tepelerini işgal etti.
İlginç bir şekilde son iki Süper Shemita/Jübile senesinde Kudüs ile ilgili olaylar olmuştur. Birisinde Kudüs Osmanlının elinden çıkarken diğerinde İsrail’in devlet olma durumunu  sağlamlaştıran savaş yaşanmıştır. 2016 yılı Süper Shemitah/Jübile senesidir.Hatırlanacağı üzere Türkiye ve İsrail arasında süregelen antlaşmazlık geçtiğimiz aylarda sonlandırılmıştır yani Jübile senesinde.
Ve bugün: