Rusya – ABD, kampların savaşı…

Rusya’da son yılların en büyük yolsuzluk skandalı yolsuzlukla mücadele biriminde patlak verdi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Ekonomik Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele biriminin başkan yardımcısı olan Dmitry Zakharchenko’nun evinden tam 140 milyon dolar nakit para çıktı.(…)
1.5 TON NAKİT PARA,3 PARA SAYMA MAKİNESİ
Yetkililer toplam ele geçirilen para miktarının 140 milyon dolar olduğunu açıkladı. Evde yapılan aramalarda 3 para sayma makinesi de ele geçirildi. Nakit paraların farklı koliler ve seyahat çantalarına balya balya doldurulduğu dikkat çekti. (…)
‘GENERALLER NELER GÖTÜRDÜ?’
Zakharchenko’nun yolsuzluğa bulaşan şirketleri nüfuzunu kullanarak akladığı ve karşılığında çok yüklü rüşvetler aldığına dikkat çeken Rus basını, “Rus gizli servisi FSB’de Zakharchenko’yu koruyan yöneticiler vardı. FSB’de yönetim değişti sonra da Zakharchenko’nun ipi çekildi. Bir albayın evinden bu kadar para çıktı. Generallerin neler sakladığını hayal edebiliyor musunuz?” yorumunda bulundu.
Kaynak: Milliyet
Generaller neler götürdü bilmiyoruz ama en tepedeki generalin operasyon sırasında Türkiye’de olduğunu biliyoruz. İlginç zamanlama… Para sayma makinaları tanıdık gelmiştir herhalde. Ayakkabı kutularını unutmuşlar…
Onlar çekişe dursun diğer taraf bakalım bir de;

Zaman zaman baş gösteren ABD’deki siyasi farklılıklar bu sefer zirvede. Suriye’de barışın sağlanması için sık sık siyasi görüşmeler yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ABD Savunma Bakanı Ashton Carter arasındaki gerilimin yükseldiği belirtiliyor.
ABD’li iki Bakan arasındali çatlak derinleşti

ABD’de yayımlanan The New York Times gazetesi, ABD ve Rusya arasındaki Suriye’de varılan anlaşmanın ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasındaki çatlağı derinleştirdiğini öne sürdü. Dışişleri Bakanı Kerry ve Savunma Bakanı Carter arasında Suriye konusunda halihazırda görüş ayrılıkları bulunduğu belirtilirken, Carter’in Rus güçler ile Suriye’de DAEŞ ve El Nusra’ya karşı ortak hava saldırıları düzenleme planlarına karşı olduğu yazıldı.’Rusya ile istihbarat paylaşmak hata olur’Carter, Rusya ile istihbarat paylaşımı yapılması durumunda bunun Rusya’nın ABD’nin özellikle Doğu Avrupa’daki çalışma sistemi ve operasyonları hakkında bilgi sahibi olmasıyla sonuçlanacağı görüşünde.’Obama saatler sonra kabul etti’ABD Başkanı Barack Obama’nın Kerry’nin Rusya ile anlaşma yönündeki argümanını saatler süren bir tartışmanın ardından kabul ettiği öğrenildi.
Dikkatinizi çekmiştir. Hepsi de aynı günün haberleri…