Finansal terör örgütü kategorisine alınmalıdır…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, geçtiğimiz hafta skandal bir karar vererek Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmişti. Kararın siyasi olduğu yönünde tepki çeken Moody’s skandal karalara imza atmaya devam ediyor.Moody’s bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin yanı sıra 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını da düşürdü.
ÜST ÜSTE İLGİNÇ KARARLAR
Moody’s, ”Darbe girişiminin ekonomide yaptığı şok büyük ölçüde atlatıldı” dedikten iki gün sonra Türkiye’nin notunu düşürdü. Ancak tepkilere rağmen rahat durmuyor.Uzmanpara’dan Ayşe Gündüz’ün haberine göre, kurum bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin kredinotlarını Baa3’ten Ba1’e indirdi ve görünümü ‘durağan’ olarak belirledi. İzmir ve TOKİ’nin Ulusal Ölçek notlarını ise Aaa.tr olarak teyit etti. Moody’s ayrıca Türkiye’nin kredi notunu Baa3’ten Ba1 seviyesine ve Türkiye’nin yerel para cinsinden tahvil tavanını A3’ten Baa17e indirmesine paralel olarak 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını düşürdü.
VAKIFBANK’I MARKAJA ALDILARMoody’s Vakıfbank, YKB, Akbank, Garanti Bankası, Denizbank ve Şekerbank’ın teminatlı tahvil notlarını düşürürken, Vakıfbank’ın teminatlı tahvil notlarını olası bir indirim için izlemede tutmaya devam etti.
Batıda spekülatörlere çok ağır cezalar uygulandığı bilinmektedir. Vakit kaybedilmeden bu kuruma karşı, başka ülkelerde de yaptığı benzer spekülasyonlar da göz önüne alınarak, karşı kampanya oluşturulmalı ve bu kurumun hedefi olmuş ülkelerle birlikte Moody’s finansal terör örgütü kategorisine alınmalı, üst düzey yöneticileri (tıpkı Batı tarafından yaptırım listesine alınan Rus şirketleri yöneticileri gibi) kara listeye alınmalıdır.
Tereddüt etmeden, Moody’s’in bir sonraki finansal darbe girişimini beklemeden…