45 km daha ineceğiz dedik, onlar panikle Kudüs’e kadar anladılar galiba…

ERTESİ GÜN:

Netanyahu’nun Turnbull’u İsrail’e davet ettiği görüşmeye ilişkin olarak İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun, ‘Avustralya askerlerinin yaptıklarından dolayı ve ülkemizi Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz. Bu büyük bir olaydı.Sanırım tarihteki son süvari saldırısı buydu’dediği aktarıldı.

TURNBULL: BİRÜSSEBİ’Yİ ZİYARET EDECEĞİM
Açıklamada Turnbull’un yanıt olarak ‘Evet bu doğru. Son süvari saldırısı Birüssebi’de (Be’er Sheva) gerçekleşti. Burayı ziyaret edeceğim’ dediği belirtildi. Birüssebi,İngiliz ordusundaki Anzak atlı birliklerinin 1917’de düzenlediği saldırının ardından yaşanan muharebe sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun elinden çıkmıştı.Bu tarihten 1948’e kadar İngiliz manda yönetiminin idaresinde kalan şehir, bugünkü İsrail sınırları içinde kalıyor.

 https://tr.sputniknews.com/

Tarihteki son süvari saldırısını hatırlatması ilginç olmuş Netanyahu’nun.  Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun 45 km aşağı ineceğiz açıklamasının ertesi günü bir Anglo Sakson başbakana tarihteki son atlı süvari savaşında Türklerin yenildiğini hatırlatmasının nedeni haberlerde gördüğü Türk ordusunun yeni süvarileri olan tankların meydana getirdiği korku galiba.

Kimse bu süvariler Kudüs’e kadar inecek demedi, sadece 45km daha inecek dediler. Bu kadar panik niye? Öte yandan malum İsrail’in istihbaratı kuvvetlidir. Bir duyumları filan mı var acaba bizim bilmediğimiz?
Bu kadar korkmaya gerek yoktu aslında ama, bu adamlara korkak denmesinin bir sebebi varmış demek…
Avustralya başbakanını da hazır bölgeye gelmişken Çanakkale’ye de davet edelim. Orada da toprağın altında bayağı bir Anzak tarihi yatıyor…