IŞID = Asya-Pasifik! Alemin akıllısı sizsiniz herhalde…

Amerikalı amirallerimiz buyurmuş ki:According to the security firm The Soufan Group, the Philippines and Malaysia have each sent about 100 fighters to fight in Iraq and Syria. Indonesia has about 700 of its citizens there, China has about 300 and even Singapore has a couple of known ISIS fighters. (…) The ‘pivot’ of the so-called Islamic State to the Indo-Pacific region is aspirational at this point, but we should be alert to their attempts to gain a stronger foothold, particularly in Bangladesh and Indonesia,” Stavridis said.
Şimdi biz Amerikalı amiralin aslında ne demek istediğini tercüme edelim:
Filipinler ve Malezya’dan 100, Endonezya’dan 700, Çin’den 300, Singapur’dan bir iki kişi Irak ve Suriye’de savaşa katılmış. Dolayısıyla oraları da işgal etmemiz ya da bize üs vermeleri gerekli. Malum bu Çin başımıza dert olacak. Baksanıza şu son bir hafta bölgede yaşadıklarımıza:

Singapur argümanımızın biraz zayıf olduğunun farkındayız. İki kişi için orada sorun çıkarmak meselesini BM’de anlatmak zor olabilir. Onun için onları başka türlü ikna edeceğiz.

Bangladeş zaten kolay. Orayı bizim FETÖ tipiThug’lar yönetiyor.Ne desek yaparlar da halk Müslüman. Onun için geçenlerde oraya bir iki eleman yolladık halkı susturmak için.

Eee çalışma sistemimizi biliyorsunuz artık…

Tabii Amerikalı amiral böyle söylememiş. Ama söyleyebilseydi herhalde bunları söylerdi…