Füzeler yanlışlıkla atılmaz. Atılırsa…

Tayvan Merkez Haber Ajansı CNA’in aktadığına göre Hsiung Feng III tipi füze, bir devriye gemisinin tatbikat teftişi görevinde olduğu sırada fırlatıldı. Menzili yaklaşık 300 km olan süpersonik füze, Çin toprakları yönüne, Penghu Adaları açıklarına düştü, olayda yaralanan olmadı.İKİ ÜLKE ARASI GERİLİM ÇIKAR MI?
BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Tayvanlı Koramiral Mei Chia-hsu, olayın Çin ile Tayvan arasında gerginliğe neden olup olmayacağı sorusuna ‘füzenin yanlışlıkla fırlatılmasıyla ilgili Çin Savunma Bakanlığı’na bilgi verildi’ yanıtını verdi. Mei Chia-hsu, olayın soruşturulduğunu ve ‘gerektiği şekilde ele alınacağını’ ifade etti. Ancak Pekin’in doğrudan bilgilendirilip bilgilendirilmediği ise netlik kazanmadı.
İLGİNÇ ZAMANLAMA
Çin’de ayrıca, adalara doğrultulmuş yüzlerce füze var.Füzenin fırlatılması, Çin’in Komünist Parti’nin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamalarına ve Tayvan Devlet Başkanı, aynı zamanda Genelkurmay Başkanı lan Tsai Ing-wen’in ülke dışında olduğu bir döneme denk geldi.

Tayvan’ın başkenti Taipei’de dün gece yerel saatle 22.00 de Songshan tren istasyonuna doğru hareket eden banliyö treninde patlama meydana geldi. Patlamadan sonra trende çıkan yangın söndürülürken, yaralanan 25 yolcunun bölgedeki altı hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı açıklandı.Çince yayın yapan Apple Daily gazetesi, bir görgü tanığının orta yaşlı bir adamın elindeki küçük bir paketi bagaj rafına yerleştirdiği, bir müddet sonra da patlamanın meydana geldiğini belirttiğini duyurdu. Bir başka görgü tanığı da şiddetli patlamanın ardından vagonu alevlerin sardığını belirtti.Tayvan Ulusal Polis Şefi Chen Kuo şüpheli patlayıcı paketin 15-20 santimetre uzunluğunda olduğunu, yangın bombası olmasından şüphelendiklerini açıkladı.Yaralılar arasında Vietnam vatandaşı bir kişinin de bulunduğu, üç yaralının durumun ise ağır olduğu belirtildi.