Bu Millete Diz Çöktüremeyeceksiniz…

Ülkemizi ve demokrasimizi hedef alan darbe girişimi, milletimizin ülkesine sahip çıkması ile püskürtülmüştür. Türkiye tarihinin bu en büyük organize terör faaliyeti ve darbe kalkışmasının, küresel sistemin yerli işbirlikçisi konumundaki paralel terör yapılanması tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır.
Ancak Türkiye’ye diz çöktürmeyi hedefleyen bu kalkışma birkaç saat içerisinde Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve milletimizin feraseti ile etkisiz hale getirilmiştir. Milyonlarca insanın sözde sokağa çıkma yasağını tanımayarak darbeye karşı yürümesi, Türkiye’nin tüm kesimleri ile ülkesine, ülkesinin birliğine ve demokratik kazanımlarına sahip çıktığını, darbe kalkışmasına karşı tavrını net biçimde ortaya koyduğunu açıkça göstermiştir.
Finansal çöküşü yaşayan küresel sistemin Türkiye’yi ve İslam dünyasını hedef alan daha şiddetli bir küresel saldırı öncesi gerçekleştirilen bu kalkışma böylece bertaraf edilmiştir.
Bu vesile ile, ülkesinin birliği ve bütünlüğünü koruma yolunda şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu kalkışmayı planlayan ve gerçekleştiren küresel güçlere ve onun yerli işbirlikçilerine fırsat vermeyen milletimizin yürekliliğini kutluyoruz.
BASIN BİLDİRİSİ / 16 Temmuz 2016 Cumartesi
Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi
Kayıt Tarihi : 16.07.2016
https://uhim.org/