ABD destekli darbenin merkezi İncirlik üssü…

DARBE’NİN ARDINDA ABD VAR
Çalışma Bakanı Süleyman Soylu darbenin ardındaki gücün ABD olduğunu söyledi. Türkiye’deki Fox TV’nin sahibi Mourdoch’ın Fox News’ine katılan Yarbay Ralph Peters, “Durum çok net. Bu darbe, Türkiye’nin İslami bir diktatörlük olmaktan kurtulması için son şansıdır. Sakın hata yapmayalım. Bu darbede rol alanlar iyi adamlar” diyerek teyit etti. Pentagon’daki bazı muvazzaf subaylar MSNBC’ye, “darbenin başarılı olduğu ve Tayyip Erdoğan’ın Almanya’dan sığınma talep ettiğini” bile ileri sürdüler.
F16’LAR İNCİRİK’TEN
1954’te Adana İncirlik’te kurulan ve bugüne kadar ki tüm darbeleri lojistik merkezi olarak kullanılan İncirlik Hava Üssü’nün, 15 Temmuz darbe girişiminde de aynı işlevini sürdürdüğü ortaya çıktı. NATO üssü olan ve nükleer silahları da barındıran İncirlik’te ABD Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmakta olup son olarak Alman Hava Kuvvetleri’ne açılmıştı. Darbe girişimindekilerin en çok güvendiği şey ise, ABD’nin verdiği destek ile İncirlik’ten kalkan ve ikmal yeteneği olan F16’lardı.
ABD ‘ERDOĞAN ŞEHİT EDİLDİ’ SANIYORDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı ve baskından az önce ayrıldığı otel, TBMM, TÜRSAT ve Emniyet Genel Müdürlüğü de İncirlik’te kalkan uçaklar tarafından bombalandı. ABD’nin güvendiği şey ise Erdoğan’ın şehid edilmiş olabileceği ihtimaliydi.
TÜRKİYE İNCİRLİK’İ KAPATTI
İnsanlık düşmanı şerefsizlerce gerçekleştirilmeye çalışılan 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması üzerine İncirlik Üssü’nün elektrikleri kesildi, ardından da üs her türlü giriş çıkışa kapatıldı. ABD askerleri başta olmak üzere tüm çalışanlar üstte bekletiliyor. Darbenin akamete uğraması üzerine tedirgin olan ABD, Türkiye ile ilişkilerinin bundan sonra nasıl bir yol izleneceğine dair strateji belirlemek için ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı. Masada İncirlik ve Gülen’in iadesi de dâhil pek çok konunun olduğu dile getiriliyor.
DARBEYİ Y ve Z KUŞAĞI ENGELLEDİ
Gezi kalkışmasında 1980-2000 yılları arasında doğan Y kuşağı ile 2000 sonrası doğan Z kuşağı olarak tanımlanan gençlerin Türkiye’yi ele geçireceği ileri sürülmüştü. Gençler, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi engelleyerek gerçeğin geziyi organize eden solcu-liberal Selanik göçmenlerinin iddia ettiği gibi olmadığını gösterdiler. Darbe girişimi ile ilgili resim kareleri incelendiğinde darbecilerle mücadelede en ön sayfa Y ve Z kuşağı gençlerin olduğunun görülmesi gençler üzerinde planı olan şer güçlerini bir kez daha ümitsizliğe sevk etti.