Yine göklerden mesaj mı geldi bu ikisine ne?

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, terör örgütü IŞİD’in İran devletini şiddet yöntemleriyle devirmek için kurdurulduğunu öne sürdü.Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin de katıldığı bir toplantıda konuşan Hamaney, IŞİD’in kuruluşundaki asıl amacın İran’a saldırmak olduğunu savundu.Hamaney, ‘IŞİD gibi radikal örgütlerin Suriye ve Irak’ta oluşturulmasının ana hedefi İran’a saldırmaktı. Ancak İran’ın gücü bu örgütleri doğdukları topraklara sıkıştırdı’ diye konuştu.İran’dan gidip Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybeden kişilerin ‘Allah yolunda cihat’ ettiğini söyleyen Hamaney, ‘İranlı bazı gençler rahat yaşamlarından vazgeçip Allah yolunda hayatlarından geçiyor, bu tarihin en ilginç olaylarından biridir’ dedi.
Neresinden başlasak ki? İran devletini yıkmak isteyenler kurmuş IŞID’ı. Sanki Afganistan’dan Irak’a Batının önünüzü açtığını artık bilmeyen kaldı.
İran’dan gidip Suriye’de ‘cihat’ edenler için Hizbullah’ın ilk kurucusu hepsi cehennemlikler demişti. Gerçi onun direk Mehdi ile bağlantısı olmadığı için yanılmış olabilir.
Bir de İranlı bazı gençler demesi isabet olmuş çünkü İranlı gençlerin çoğunluğu mollaların ülkeye sokma tekelini elinde tuttuğu envai çeşit alkolle kafayı bulup yaşadıkları ülkenin sınırlarını en azından alkol sarhoşluğuyla aşmaya çalışıyorlar. Mecburen görev gereği giden askerler ve gönüllü giden birkaç haşhaşi harici gerisinin Afganistan’dan yüksek paralarla devşirdiğiniz insanlar olduğunu bilmeyen kalmadı.  Bir de tarihin en ilginç olayı dememiş mi işte orada koptuk çünkü tarihin en ilginç olayı hala Mehdi ile kontak kurduğunu bir kısım insanlara yutturabilmesi olmalı. Gerçi hakkını yemeyelim bizde de Haşhaşiler var ve onlarda Pensilvanya’da ki liderlerinin benzer özellikleri olduğunu düşünüyorlar.
Bir de şu Papaz efendi var ki o da bize bozulmuş.

Vatikan, Türkiye’nin Papa Françesko’ya yönelik “haçlı zihniyeti” nitelendirmesine tepki gösterdi. Papa’nın “savaş organize etmeye çalışmadığı köprüler kurmak istediği” belirtildi.
Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; Papa Françesko’nun Ermenistan ziyareti sırasında soykırım ifadesini kullanması üzerine Türkiye Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Papa’nın ve Papalığın faaliyetlerinde haçlı zihniyetinin bütün izlerini ve yansımalarını görmenin mümkün olduğunu” söylemişti.
Vatikan bu söyleme tepki gösterdi. Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi yaptığı açıklamada, ‘Papa Haçlı seferinde değil. Bir savaş organize etmeye ya da duvarlar örmeye çalışmıyor,köprüler kurmak istiyor. Türk halkı aleyhine tek bir söz söylemedi’dedi.
Lombardi, “Eğer Papa dikkatle dinlenirse, sözlerinde haçlı ruhuyla örtüşen hiçbir şey olmadığı açıkça görülecektir. Ben sadece, Papa’nın ne söylemek ve ne yapmak istediğini doğru anlamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Papa Françesko, cuma günü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, hükümet yetkilileri ve diplomatlara hitaben yaptığı konuşmada, daha önce hazırlanan metinde değişiklik yaparak 1915 olaylarına atıfta bulunurken soykırım ifadesini kullanmıştı.Papa, bu ifadeyi ilk kez geçen yıl Vatikan’daki bir törende kullanmıştı. Türkiye, bunun üzerine Vatikan büyükelçisini geri çağırmış ve 10 ay geri göndermemişti.Gerginliğe yol açan soykırım ifadesi, Papa’nın ziyaretinin sonunda Papa ve Ermeni Apostolik Kilisesi tarafından imzalanan ortak bildiride yeniden kullanıldı.
Türkiye sınırına doğru güvercin gönderildi
Papa, Ermenistan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan’ın uzlaşı yolu araması ve intikamın verdiği yanıltıcı güçten kaçınmaları çağrısında bulundu.Ziyaretin son gününde, Türkiye sınırı yakınındaki bir manastırdan iki ülke arasındaki barış umudunun sembolü olarak güvercinler serbest bırakıldı.
Şimdi bunlarda aynı Pensilvanya cambazı gibi ikili ifadeler kullanmayı severler. Savaş organize etmiyor kısmı doğru çünkü gittiği ülke bitik. Yapmaya çalıştığı bitik ülkeyi kurtarmak ve Türkiye’nin sınırlarını açmasını sağlamak. Aklınca ‘soykırım’ ifadesi kullanarak Türkiye’ye baskı yapacak. Papa efendi sen istersen git çöken AB’ni toparlamakla uğraş, bizim sınırlarımızın etrafında dolaşma. Rusya bile öğrendi bunu senin kalın kafalı ortaçağ artığı global güç devşirme manyağı papazların öğrenmemekte direniyorlar. Biz o Vatikan’ın insanlığını Bosna savaşında Boşnakları engizisyon usulü ile kesmesi için Sırplara ve Hırvatlara yaptığı sınırsız para yardımı ile iyi biliriz. Bas git buralardan ve bir daha gelme. Git İtalyanları kafala çünkü onlarda AB’yi terketme modundalar.
Şimdi bu iki ‘ruhani’ liderin ‘farklı dinlerden’ de olsalar aynı özellikleri taşıması, yani ikisinin de ‘masum’ yani tanrı tarafından görevlendirildikleri için hata yapmadıkları göz önüne alınırsa sakın ola böyle ileri geri konuştuk diye biz çarpılmayalım…