Dakika 90. Majesteleri altın gol attı mı, attırdılar mı?

Kraliçe’nin sözleri gazetelerde
Bu arada, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ev sahipliği yaptığı bir akşam yemeğinde misafirlerine, ‘Bana AB’nin parçası olarak kalmak için üç neden söyleyin’ diye sorduğu basına yansıdı.
The Sun ve Daily Express gibi ülkedeki tabloid gazetelerin manşetine taşıdığı haberde, Kraliçe’nin biyografisini yazan Robert Lacey’nin Kraliçe’nin bu soruyu sorduğunu öğrendiğini aktardı.
Ayrılıkçıları destekleyen The Sun gazetesi, Mart ayında da Kraliçe’nin AB’nin yanlış yolda ilerlediğini söylediğini ve AB’den çıkılmasını desteklediğini iddia etmişti.İddia, Kraliçe’nin resmi konutu Buckingham Sarayı tarafından yalanlanmıştı.
Anayasal monarşi ile yönetilen İngiltere’de parlamentonun iki kanadını teşkil eden Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası’ndan geçen yasalar son aşamada Kraliyet onayı alıyor. Kraliçe’nin sistemdeki rolünün ‘sembolik’ olduğu söylense de II. Elizabeth başbakanlarla düzenli olarak görüşüyor ve 600’den fazla üyeye sahip bir tür milli güvenlik kurulu olan ‘Gizli Konsey’e de başkanlık ediyor.
Birleşik Krallık’ta AB referandumu yarın yapılacak ve seçmenlere ‘Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı yoksa AB’den ayrılmalı mı?’ sorusu yöneltilecek. Kamuoyu yoklamaları referandumun başa baş geçeceğine işaret ediyor.
Haberin gerçekliği henüz belli değil. Ya Kraliçe gerçekten bu sözleri etti ya da Brexit taraftarı ‘birileri’ onu kullanarak bir son dakika golü atmaya çalışıyorlar. Tıpkı milletvekili Cox cinayeti gibi her iki tarafta son dakika da gol atma peşinde. Bu akşam anlayacağız İngiliz derin sisteminin kararını..