Biz çatışırız, onlar kazanır…

Suudi Arabistan, son beş yılda Amerika Birleşik Devletleri’nden 50 milyar dolar değerinde silah ithalatı yaptı. Silah şirketlerine göre, çok yakın bir zamanda ABD’nin Suudi Arabistan’a silah satışının 100 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor.Geçtiğimiz aylarda yayınlanan SIPRI raporuna göre, Suudi Arabistan, 2010-2014 yılları arasında 2005-2009 döneminden dört kat daha fazla büyük silah alarak dünyanın en büyük ikinci silah ithalatçısı olmuştu.
Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com
02.06.2016

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rafale savaş uçaklarının Mısır ve Katar gibi ülkelere satışı sonrası silah sistemleri ihracatında rekor satış gerçekleştirildiğini açıkladı. Jean-Yves Le Drian, bunun “Fransa’nın ulusal bağımsızlığı ile uyuşan” bir durum olduğunu ve “Fransız savunma sanayini ekonominin en dinamik sektörü haline getirdiğini” bildirdi. Fransa, uzun yıllar birçok ülke ile satış görüşmesi yaptığı Rafale tipi savaş uçaklarını Mısır ve Katar’a satmıştı. Mısır ve Katar ile 24’er adet Rafale savaş uçağı satışı için anlaşan Fransa, buna benzer sözleşmelerden 12,9 milyar Euro kazandı.
Fransa’nın en çok silah satışı yaptığı ülkeler ise sırasıyla Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Brezilya ve Hindistan.
Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com
02.06.2016

Mısır’a satılan ikinci helikopter gemisi ise Ağustos’ta son eğitimler tamamlandıktan sonra Eylül ayında Mısır donanmasına verilecek. İki gemi Mısır’a 950 milyon Euro karşılığında  satılmıştı.
Kaynak: www.savunmaveteknoloji.com
03.06.2016