Haberleri ve Afganistan analizlerimizi birleştirelim…

‘Yazı uzun olduğu için sadece küçük bir kısmını alıntıladık. Ana fikir Türkiye’nin her zaman Afganistan’da olduğu vebizim Güneydoğumuzda yaşanan olayların gerçekte Afganistan’a kadar uzanan bir coğrafyada yaşanan bir savaşın parçası olduğudur. Bu manada Türkiye, Batının taşeronları ile Güneydoğu’da yaptığı savaşta aldığı bazı ağır darbelerin hesabını bu coğrafyanın başka bölgelerinde Batı aleminden sormaktadır. Sadece haberleri takip etmesini bilenler için elbette.
(…)
Biz ne zaman Güneydoğu’da uçak/helikopter düşürülmesi gibi yüksek teknoloji gerektiren yada büyük ölçekli bir olay olsa kafamızı hemen Afganistan’a çeviririz. Çok sürmez bir hafta gibi kısa bir sürede bu vb haberler gelir.
13 Mayıs 2016 Türk Kobra helikopteri Çukurca’da düştü
16 Mayıs  2016 ABD helikopteri Afganistan’da düşürüldü
21 Mayıs 2016 ABD askeri konvoyu Afganistan’da vuruldu’

(…)
PKK’nın Suriye yapılanması PYD militanlarının IŞİD’in kontrolünde bulunan Rakka’ya yönelik gerçekleştirdiği operasyona katılanABD’li askerlerin 30’u Afganistan’daki Bagram Hava Üssü’nden getirildi.
Rakka saldırısına aktif olarak katılan ve PYD’li militanlarla pikapta çekilmiş fotoğrafları ajanslara düşen ABD’li askerlerin, üniformalarına PYD’nin askeri yapılanması YPG’nin armasını diktikleri gözlenmişti. Türkiye’nin üst düzey tepkisine yolaçan fotoğrafla birlikte, Suriye PKK’sı ile ABD’nin aktif işbirliği en net biçimde gözler önüne serilmiş oldu.
AFGANİSTAN’DAN GELDİLER
Daha önce de Amerikan askerlerinin Suriye’de PYD’li teröristlere eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiği biliniyordu ama ‘Coniler’ ilk kez çatışma sahasında görüntülendi.
Sahaya aktif olarak inen ABD’lilerin,Afganistan’da başkent Kabil’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bagram Havaüssü’nde görevli oldukları, Rakka saldırısı için özel görevle Suriye’ye getirildikleri öğrenildi. Afganistan’da katıldıkları çatışmalarda çok sayıda Müslüman öldürerek ‘tecrübe’ kazanan ABD’liler, Rakka’yı IŞİD terör örgütünden alıp PYD terör örgütüne vermek için destek olacak.
(…)