Türkiye diktatörlük, İsrail Ortadoğu’nun tek demokrasisi…

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, ‘İsrail yönetimi tarafından, ekim ayından bu yana, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, ifade ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde çeşitli paylaşımlarda bulunan yaklaşık 150 Filistinli gözaltına alındı’ denildi.

Bu kişilerden bazıları hakkında’toplumu tahrik ettikleri suçlaması’ ile iddianame hazırlanırken,bazılarının durumunun ise ‘idari tutukluluğa’ çevrildiği ifade edildi.
Gözaltıların Kudüs’te yoğunlaştığına işaret edilen açıklamada,bu kişilerin Facebook’ta, öldürülen veya tutuklanan Filistinlilerle dayanışmayı ifade eden yazılar veya resimler paylaştığı aktarıldı.
İsrail’e ait kurumlarda çalışanlar işten çıkartılacak
İsrail hükümetinin sosyal paylaşım sitelerini takip etmek için polis teşkilatı içinde özel bir birim oluşturduğu belirtilirken,söz konusu sitelerde düşüncelerini ifade etmenin cezasının gözaltıyla sınırlı kalmadığı, bu kişilerden İsrail’deki herhangi bir kurumda çalışanların işlerinden uzaklaştırılmalarına kadar gidildiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, ‘İfade özgürlüğünün keyfi şekilde engellenmesi, İsrail’in halkımızın haklarını hedef alan zalimce uygulamalarının bir parçasıdır. Buna karşılık İsrail yönetimi Yahudilerin halkımız ve liderlerimiz aleyhine yaptığı kışkırtıcı onlarca paylaşımı görmezden gelmektedir’ ifadelerine yer verildi.
(…) İsrail ordusu dün, Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan yayın yapan İslami Cihad Hareketi’ne ait ‘Filistin el-Yevm’ kanalının Batı Şeria’daki ofislerini terör propagandası yaptığı iddiasıyla kapatma kararı almış, kanalın El-Bire’deki ofisine baskın düzenleyerek,yayın araç ve gereçlerine el koymuştu.
Bu ülkenin üniversitelerinde ders verip PKK sıkışınca barışın değerini hatırlayarak terör destekçiliği yapan bildiriler yayınlayanlara, yıkıcı casusluk faaliyetlerini gazetecilik diye yutturmaya çalışanlara, her fırsatta İsrail’in ortadoğunun tek demokrasisi olduğu yalanını bıkıp usanmadan pazarlayanlara, en ufak bir facebook/twitter kısıtlamasında havaya zıplayanlara ifhaf olunur…