Hendeğe gömüldü, cenaze Cuma namazını müteakip…

Hemen bizi önyargılı olmakla suçlamayın, PKK destekçisi Cumhuriyet’in haberinden esinlendik başlığı.

Yani bu Ak Parti gerçekten memleketi İslamlaştırıyor. Cami yıkan, Kur’an yakan PKK/HDP bile cuma namazına çağırıyorsa laiklik elden gidiyor diyenlerin hakkı var galiba.Gerçekten tuhaf bir memleket olduk, çizgi diye birşey kalmadı. Herşey birbirine karıştı.
Denedikleri hendek ve özyönetim taktikleri geri tepen PKK/HDP, halkın artık kendilerinden iyice ayrışması sonrasında pusulayı iyice şaşırmış durumda. Halkı toplayamayınca dindar halkın toplandığı yerlere giderek cami cemaatini kendisi için gelmiş gibi gösterme komikliğine düşürüyor kendini.

Yaptığı bütün ayaklanma ve şiddet çağrıları güneydoğu halkı tarafından cevapsız kalan Demirtaş bu sefer Müslüman Kardeşlerin darbeci Sisi yönetimine karşı uyguladıkları taktik olan Cuma gösterilerine bel bağladı. Ama bu politika ABD ile başını derde sokabilir bizden uyarması. Malum, Müslüman Kardeşler teşkilatını terör örgütleri listesine almaya hazırlanıyor ABD.
Tabii bir açıklaması daha var Demirtaş’ın bu çağrısının. Artık hiçbir lafını dinlemeyen ahaliyi Cuma namazına çağırarak ters mantıkla onların ayağını camiden kesmeye çalışıyor da olabilir? Neyse biz bardağa dolu tarfından bakalım. En azından son olaylar sonrası verdiği sözlere bakınca güzel bir yöne doğru evriliyor sanki;
Hendek kazmayacağım,

Cuma namazlarına gideceğim
gibi güzel sözler veriyor…  Ne diyelim, diğer vakitlerde de camiye bekleriz inşallah. Ama yine de son bir uyarı yapalım çünkü sen şişede durduğun gibi durmuyorsun. Gidip boyundan büyük işlerin altına girme sonra işler sarpa sarınca karşımıza geçip ıkınıp sıkılıyor, şıpır şıpır terliyorsun da birde sana üzülüyoruz.
Kendini düşürdüğün rezil durumlar için…