Çin-İsrail ‘dostluğuna’ mahkeme yardımı ve Rus Sputnik’in Haaretz alıntılı Mossad-Nazi hatırlatması…

Çin ve İsrail’in ‘8 milyar dolar’ planı
Çin ve İsrail hükümetlerinin büyük ticari anlaşmalar için uzlaşmaya vardığı öne sürüldü…
İsrail ile Çin, serbest ticaret anlaşması imzalanması için görüşmelere başladı. İsrail başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki yaklaşık 8 milyar dolar olan mevcut ticaret hacminin, anlaşmanın hayata geçmesinin ardından ikiye katlanması hedefleniyor.
Ajanslarda yer alan bilgide; İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Batı Kudüs’teki İsrail Dışişleri Bakanlığı konutunda Çin Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaparak,’iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması için müzakereleri başlattıklarını’duyurdu.
NETANYAHU: İSRAİL, ÇİN İÇİN MÜKEMMEL BİR ORTAK
Serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin başlamasının çok önemli bir gelişme olduğunu ve anlaşmayı bir an evvel hayata geçirmeye hazır olduklarını belirten Netanyahu, ‘Birlikte yapabileceğimiz çok şey var. İnsan gayreti ile olan her alanda İsrail ve Çin arasında yapılacak işbirliği muazzam neticeler verebilir.İsrail’in (Çin için) mükemmel bir ortak olabileceğine inanıyoruz’ ifadelerini kullandı.
13 FARKLI ANLAŞMAYA İMZA ATILDI
Çin Başbakan Yardımcısı Liu da İsrail ile serbest ticaret anlaşması için görüşmelere başlanmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, ülkesinin iki halkın çıkarları için işbirliğine hazır olduğunu belirtti. İsrail’in dünya çapında inovasyonla tanınan bir ülke olduğunu ifade eden Liu, Çin ve İsrail’in büyük ortak projelere doğru yol aldığını söyledi.
Netanyahu ve Liu ayrıca, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen 2016 İsrail-Çin inovasyon konferansının ikinci oturumunu açtı. Konferansta iki ülke arasında on üç farklı ikili anlaşmaya imza atıldığı belirtildi.
2 GÜN ÖNCESİ;

Netanyahu’dan İsrail mahkemesine tepki
Netanyahu, İsrail Yüksek Mahkemesi’nin Akdeniz’de bulunan gazın çıkarılması için enerji firmaları ile imzalanan anlaşmayı iptal ettiğini açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yaparak, şunları kaydetti:’Yüksek Mahkeme’nin kararı İsrail devletinin sahip olduğu gaz rezervleri ile ilgili gelişmeleri ciddi şekilde tehdit etmektedir. İsrail, ticaret yapmanın zor olduğu aşırı yargı müdahaleleri olan bir devlet görünümü veriyor. Gazın denizin dibinde kalacak olmasına ve yüz milyarlarca şekelin İsrail vatandaşlarına ulaşmayacak olmasına kimsenin sevinmesi için bir sebep yok. Bu nadir kararın İsrail ekonomisine verdiği ağır zararın üstesinden gelmek için gerekli yolları arayacağız.’İsrail Yüksek Mahkemesi, hükümetinAkdeniz’de bulunan gazın çıkarılması için Amerikalı ve İsrailli iki enerji firması ile imzaladığı anlaşmayı, ‘problemli’ olduğuna hükmederek iptal etmişti.Amerikan menşeli Noble enerji firması ve İsrailli Delek grubu ile imzalanan anlaşmanın yeniden görüşülmesi için hükümete bir yıl süre tanıyan mahkeme, karara gerekçe olarak ‘anlaşmanın idari hukuk kurallarına aykırı olarak onaylanması ve bunun da Tekel Otoritesi’nin görüşlerini sınırlandırmasını’ gösterdi.Mahkeme, ‘istikrar fıkrasının yetki sahibi olunmamasına rağmen geçirildiğini ve bu yüzden yasallığının bulunmadığını’ belirtti. Mahkemedeki beş yargıçtan dördünün ‘illegal’ olduğu yönünde oy kullandığı anlaşmadaki ‘istikrar fıkrası’, hükümet ve meclise ilgili anlaşmayı on yıl boyunca değiştirmeme koşulu getiriyor.
Ve Çin ile İsrail’in anlaşma yaptığının açıklandığI gün Rus Sputnik’in Haaretz alıntılı haberi;

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere ve ABD istihbaratının ‘Avrupa’nın en tehlikeli adamı’ olarak gördüğü Skorzeny’nin savaş sonrasında Mossad’ın tetikçilerinden biri olduğunu yazdı.Skorzeny’nin 1962’de eski bir Nazi olan ve o dönemde Mısır için çalışan füze bilimcisi Heinz Krug’a suikast düzenlediği belirtilen haberde, Krug’un ölüm tehditlerinden korktuğu için koruması olarak tuttuğu Skorzeny’nin çift taraflı ajan olduğundan habersiz olduğu kaydedildi.
BİNLERCE YAHUDİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU
Nazi iktidarı sırasında Adolf Hitler’in en güvendiği askeri yetkililerden biri olan Otto Skorzeny, 1942’de tutuklu olan İtalyan faşist lider Benito Mussolini’nin kurtarıldığı operasyonda ve Macaristan’ın Naziler tarafından işgalinde de rol almıştı.

Binlerce Yahudinin toplama kamplarında öldüğü bu işgalin ardından, savaşın son döneminde ABD tarafından yakalanan Skorzeny, ABD’nin kaçmasına izin vermesiyle İspanya’ya sığındı. İsrail ise peşine düştüğü Skorzeny’yi öldürmek yerine onu suikastçı olarak işe almaya karar verdi.Uzun süre gizlice Mossad için çalışan eski Nazi subayı,1975’te İspanya’da kanserden öldü.
Eski düşmanlıklar, yeni ortaklıklar, değişen dostalr ve düşmanlar, değiştirilen sınırlar, yokedilen halklar, gözdağları, açılan eski defterler, tehditler ve terörizm derken tüm dünya da olduğu gibi Ortadoğu’da savaş tam ‘gaz’ devam ediyor. Tek başlarına çok anlam ifade etmeyebilecek 3 haber alt alta koyunca tamamen farklı bir resim ortaya çıkabiliyor.