Patron gelir; Kimi pohpohlar, kimi yardım dilenir…

Almanya Başbakanı Merkel memleketimizi komşu kapısı yaptı. İşimiz gücümüz yok her Allah’ın günü onu ağırlamakla vakit kaybedeceğiz. Türk misafirperverliğini kötüye kullanmaya başladılar. Neyse sabır diyoruz.
Geldiği gün Hürriyet manşetten patronlarının PR çalışmasını yapıyor. Devasa bir manşet. Aldıkları birkaç bin mülteciyi sanki milyonları alma sözü vermiş gibi bize pazarlıyor.

Patronu ABD/İsrail loalisyonu olan diğeri ise bozuk. Bir sürü şeyler demiş üşenmezseniz okuyun. Biz ise tercümesini deşifre edelim:
‘Türkiye sizi mültecilere angaje edip bizi unutturuyor.
Size hizmet ettik, MİT tırlarını deşifre ettik şimdi hapiste çürüyoruz.
Her manşetimiz Türkiye karşıtı, inanmazsanız bugünkü gazetemizde yayınladığımız haberlere bir bakın, Türkiye’nin yükselen bütün değerlerine (MİT/THY) saldırıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Somali’nin başkenti Mogadişu’dan kalkış yapan Daallo Havayolları’na ait yolcu uçağına düzenlenen saldırıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Al Jazeera’ye konuşan Dallo Havayolları Başkanı Mohammed Ibrahim Yassin, saldırının Türk Hava Yolları uçağına yapılmak istendiğini ancak sefer iptal olunca kendi uçaklarına yapıldığını öne sürdü. Saldırı sonrasında Türk Hava Yolları yetkilileriyle iletişim kurmadıklarını söyleyen Yassin, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü söyledi.

İnanılır gibi değil ama yukarıdakilerin ikisi internet sitelerinden olmak üzere alıntıların tamamı Cumhuriyet gazetesinin bugünkü birinci sayfa haberleri. Rus Pravda gazetesi Türkiye karşıtı böyle bir sayfa hazırlasa herhalde Putin bile insafa gelip editörün işine son verirdi. Bunun fazlası gazetenin web sitesinde var ama sıkıldık ve değerli vaktimizi değersiz işlerle harcamayalım dedik.
Bitirirken onlar için daha anlamlı olacak ve okyanus ötesi patronajın da anlayabileceği bir manşet teklifi yapalım dedik.

Please save us aunty Angela*
(*Lütfen bizi kurtar Angela teyze)