Korktukları başlarına geldi…

Başlarına geleceği bildikleri için Bremen mızıkacıları gibi başlamışlardı gürültü çıkarmaya bir süredir.

Ardından Haçlı koalisyonunun Suriye başatı seçilen Rusya son kozunu oynayarak en büyük tehditini gerçekleştirdi.

Bu tehdite Türkiye’den gelen ‘buyur buradan yak’ cevabı;

Türkiye’nin boş laflarla korkutulamayacağını anlayan Batı koalisyonu hemen çevir kazı yanmasın durumuna geçti. ‘Dünya savaşı’ ibaresi  ‘çeviri hatasıymış’. Karizma kurtarılmaya çalışıldı.

Türkiye’nin ilk bombardımanının ardından bu kez ABD Dışişleri sözcüsü devreye girer ama onunda lafına bakan olmaz. Bir çizikte o yer.

AFP haber ajansının aktardığına göre ABD, Türkiye’nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi. Kirby açıklamasında şu ifadeleri kullandı:’Halep’in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz ve tüm taraflarda yükselen tansiyonu düşürmek için çalışıyoruz.’Reuters haber ajansı da ABD’nin Türkiye ve Suriye’deki Kürtleri geri adım atması ve ‘ortak tehdit’ olan IŞİD’e odaklanması konusunda uyardığını aktardı.

Türkiye kimsenin lafına bakmadan kendi işine bakmaktadır. Bunu da çok uğraşmadan kendi sınırları içinde kalarak uzun menzilli Fırtına obüsleri ile halledebilmektedir. Göktürk uydusu hedefleri bulurken Türkiye kendi sınırının içinden 40 km menzilli top atışları ile hedefleri imha ederek alanı Türkiye’nin kontrolünde tutmaktadır.

Suriye sınırına girmediği içinde Rusya ile direk bir karşılaşma yaşanmamaktadır.Rusya NATO sınırına saldırmadan bu saldırılara cevap verebilme şansına sahip değildir.Hatırlanacağı üzere Ocak ayında Daeş mevzilerine çok etkili top atışları yapan Türk topçusu ABD silahlı kuvvetlerinin övgüsüne mazhar olmuş bu vesileyle bir analiz yapmıştık.

İçimizde ki Haçlıların ise bize korku pompalama görevi gece bile hız kesmeden devam ediyor. (Cumhuriyet gazetesinden Medyedev ağzı bir korkutma haber çalışması)

Dedik ya, korkunun ecele faydası yok. Türkiye işin adını koyalı çok oldu. Haçlı koalisyonuna direniş devam edecek.