Kilometre kare başına toprağa düşen Rus/İran/Suriye generalini hesapladınız mı?

Türkiye’nin Suriye politikası iflas etti…
Suriye’de İran kazandı…
Suriye’de Rusya kazandı…
Bütün kırmızı çizgilerimiz aşıldı…
Yıllardır Türkiye’nin Suriye’de bataklığa saplandığını, Suriye’nin İran ve Rusya’nın eline geçtiğini söyleyenlere… Solcusuna, sağcısına, İslamcısına, ateistine, kriptosuna, kafatasçısına, liberaline, cemaatçisine… Rus devletinin tamamı olayı anladı. Siz ne zaman anlayacaksınız?

Esed rejimi muhalifleri, Türkmendağı bölgesinde Rus ve rejim generallerinin bir araya geldiği toplantıya baskın düzenledi.Baskında 8’i general rütbesinde 15 asker öldürüldü.

Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov Suriye’de öldürülen askerlerle ilgili İnterfax’a bir açıklama yaptı.

TÜRKLER SURİYE TOPRAKLARININ HER BİR KÖŞESİNDE ÇOK ETKİLİ
Gerasimov, ‘Suriye’de olup bitenlerden tamamen Türkiye sorumludur. Bu olay bardağı taşıran büyük bir suikast.Bu büyük bir saldırı ve bu saldırının arkasındaki tek güç Türkler. Görülüyor ki sahada yani Suriye topraklarının her bir köşesinde Türkler çok etkililer. Bu suikast unutulmayacak.Kahraman askerlerimizin intikamı alınacak. Bu Türklerin biz Ruslara karşı ilk icraatları değil bunlar Çeçenistan’da, Ermenistan’da, Ukrayna’da, Kırım’da hep karşımıza çıkanlardır. Bu unutulmayacak.’ dedi.
EŞİ GÖRÜŞMEMİŞ BİR MEYDAN OKUMA
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Türkiye’ye yönelik suçlamalarını yineleyerek kin kustu.
Konuşmasında Türkiye’nin Kasım 2015’te Rus savaş uçağını düşürmesine değinen Lavrov, ‘Türkiye’nin teröristlerle yaptığı bu suç ortaklığını hiç unutmayacağız. Ancak Suriye’de askerlerimizin ölümünden doğrudan sorumlu olan Türkiye’yi yöneten elit ile Türk halkı içindeki dostlarımızı bir tutmuyoruz’ dedi.
Devletlerin politikalarını kazanılan birer günlük başarılar sananlara, durmadan birşeyleri eleştirmeyi entellektüellik sananlara, yada kapılandıkları makamlarda alternatif sunmayı karşı gelmek olarak algılayıp herşeye evet demeyi devlet yönetmek sananlara  ithaf olunur.

Bir haberde İsrail’den verelim. Butik devleti yıllardır bize devmiş gibi pazarlayanlara. Doğalgazı size verelim bizi yine eskisi gibi himaye et diyor… Anlayana…