Çok kısaca ne istiyorlar sözcülerinden dinleyin…

ABD’nin Türkiye’de yerleşik medyası Cumhuriyet:

(…)
– TSK’den bu anlamda gelen örnek istifa nedir sizce?
Necip Torumtay. (1. Körfez savaşı esnasında ABD ile birlikte hareket ederek Musul ve Kerkük sorununun çözülmesi kararı alan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a tepki göstererek Genelkurmay Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Torumtay, istifa notunda, “İnandığım prensiplerle ve devlet anlayışımla hizmete devamı mümkün görmediğim için istifa ediyorum” demişti. Görev süresi dolmadan istifa eden ilk Genelkurmay Başkanı olmuştu. S.O)Demek ki istifa edilebiliyor.
(…)
– Peki, Suriye bataklığına girmemek üzere, ordudan da ‘Necip Torumtay’ çıkmalı mı sizce?
Bence TSK şu ana kadar bu noktadaki tercihini etkili olarak ortaya koydu. Siyasi gürültü bir yana, bence hükümet de Türkiye’nin tek başına, Batı, özellikle de ABD, desteği olmadan bu işe giremeyeceğinin farkında. Suudiler bile Batı desteği ve sadece Özel Kuvvetler diyorlar. Bu noktadan sonra, bir yerlerden “bataklığa atlamak” baskısı gelirse orada ne olur ve olmalı, bilemem. Ama formül basittir, politikanın yanlışlığını kabul etmek, siyasi sorumluluğu kabul etmek, bedelini ödemek, sınıra sahip çıkmak ve herhalükarda Suriye bataklığından uzak durmak. Bunun gereği neyse, demokrasi sınırları içerisinde herkes onu yapmalı. (…)
İsrail’in Türkiye’de yerleşik medyası Sözcü gazetesi:

İki haberde iki gazetenin birinci sayfasından. Türkiye karışmasın Batı işi bitirsin demişler. Daha ne demeleri gerekiyordu bu gazeteleri satın alıp her sabah kendilerini kahve yerine nefretle uyandırmaya çalışan beyinsizlerin anlaması için…